|

Samenwerking christelijke kampaanbieders

Elk kind op een christelijk kamp! Twee keer per jaar komen we onder de vlag van MissieNederland samen met vertegenwoordigers vanuit andere christelijke kampaanbieders. Afgelopen vrijdag was het weer zover en het was weer een mooie ontmoeting.

In 2013 zijn we voor het eerst met elkaar samengekomen om elkaar zo maar eens te ontmoeten. Inmiddels is dit overleg uitgegroeid tot een hele leuke werkgroep met allemaal mensen van organisaties die ook helemaal enthousiast over christelijke kampen zijn! We spreken met elkaar over onderwerpen als sociale veiligheid, gedragscode, werving, geestelijk programma en gezamelijke promotie.

Onderzoek impact christelijke kampen

We zijn heel erg blij dat we afgelopen vrijdag kennis mochten maken met Marieke en Tamara die studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) voor de opleiding GPW (Godsdienst Pastoraal Werk). Zij gaan onderzoek doen naar de impact van christelijke kampen en in hoeverre christelijke kampen een onmisbaar onderdeel zijn van de geloofsopvoedingstaart. Als kamporganisaties hebben we hierover wel een vermoeden, maar waar de impact nou in? In dat de kortstondige intensiteit? Is het het 24/7 leven, eten, slapen, lachen en de diepgang met elkaar? Of juist het afgezonderd zijn met een nieuwe groep waardoor je een frisse start kunt maken en helemaal jezelf kunt zijn? We weten het ook niet precies en zijn erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek.

Samenwerken in verbondenheid

Wat ontzettend mooi is van deze werkgroep is de eenheid onderling. We zijn als christelijke kamporganisaties geen concurenten van elkaar: integendeel! We zijn er samen met elkaar van overtuigd dat een christelijk kamp een onvergetelijke impact heeft en enorm waardevol is voor de rest van je leven! We delen de overtuiging dat elk kind eigenlijk naar een christelijk kamp zou moeten gaan. En als dat zo zou zijn, dan zijn er zelfs nog meer organisaties en accomodaties nodig! Wat zou dat mooi zijn!

Vanaf deze plek dus zeer veel waardering voor onze vrienden van o.a. Yoy kampen, Kaleb, Camps4kids, Oase kampen, Wegwijzer, Geloofshelden, De Herikon, Stichting Gave, Make-A-Choice, Stevki, Kerk van de Nazarener, Leger des Heils, Charismatisch Werkverband, Autdoor kampen, AntrAciet, Junior, Jozua, HGJB, Aktieradius, Vast & Zeker, Athletes in Action.

We kijken vol verwachting en vertrouwen uit naar hoe God weer op een bijzondere manier zal werken en zal zegenen tijdens alle verschillende christelijke kampen!