kinderkamp1 | zondag 22-07-2018

We zijn begonnen!

Het is zover! Inmiddels is iedereen ingeschreven in het beruchte beroependorp. Er zijn IJverige Imkers, Blije Boswachters, Extreme Expeditieleiders en nog een hoop andere beroepen. Van bordeauxrood tot legergroen, iedereen was prachtig in de kleuren van hun groep gekleed.

Naast een hoop lol, staat veiligheid natuurlijk hoog bij ons in het vaandel! Toen na het eten het alarm klonk wist iedereen precies wat er moest gebeuren en hebben we ons verzameld op het veld. We moesten even wachten, maar daarna konden we al onze energie eruit zingen tijdens de introductieavond. De leiding heeft zich in een filmpje allemaal voorgesteld en we hebben ook meer gehoord over het spaarproject voor deze week: SOS kinderdorpen. Ze hebben onze hulp nodig! Er zijn namelijk ook kinderen die opgroeien zonder ouders of veilig thuis. Zij kunnen door SOS kinderdorpen opgroeien bij een SOS moeder. En het ene dorp helpt natuurlijk graag het andere dorp.

Diezelfde avond bleken er plotseling ook dieren in het dorp te wonen. In een kakofonie van dierengeluiden moesten we groepen van 5 vormen. De duiven, honden en vissen hadden elkaar als eerst gevonden. We konden natuurlijk niet wachten om ook even de omgeving van het dorp te verkennen. Na een verfrissende avondwandeling was het daarna wel hoog tijd om naar bed te gaan!

Vanochtend heeft de burgermeester ons welkom geheten in de dorpskerk, maar ging daarna meteen op vakantie! Aan ons dus om het dorp draaiende te houden, onder leiding van de Luie Locatiedirecteuren (lees: hoofdleiding).

De burgemeester van ons dorp vertelde ons nog wel een verhaal over bidden voordat ze vertrok. Jezus leerde zijn leerlingen het ‘Onze Vader’ bidden en dat gaan wij de komende dagen op kamp ook leren. Vandaag hebben we de volgende regels geleerd:

Onze Vader in hemel, laat iedereen u eren. Laat uw nieuwe wereld komen, net zoals dat in de hemel gebeurd.

In de kleine groep hebben we het over het eren van God gehad. Als hulpmiddel om te bidden deze week gaan we onze hand gebruiken. Vandaag zijn we begonnen met de duim en die helpt ons te herinneren: God is goed! De wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink volgende de komende dagen. We houden jullie op de hoogte! Bidden jullie met ons mee?

Elk beroep heeft natuurlijk zijn eigen ambachtsvlag nodig en deze is vanochtend geverfd. Sommige leiding zag af en toe niet het verschil tussen het blanke canvasdoek en elkaar, waardoor ze iets gekleurder de creatieve activiteit verlieten.

Nadat we de heerlijke 352 boterhammen (dank aan ons fantastische keukenteam!) hadden opgepeuzeld in de dorpskantine zijn we naar het bos gegaan voor de bosspelen. Hoe dat is gegaan hoort u morgen!

Heel veel groetjes vanuit het Beruchte Beroependorp!

 

Liav: “Mijn pijnlijke tand is er eindelijk uit! Ik heb ‘m in een bakje gestopt.”

Liam: “Papa, hallo, gaat het goed? Met mij gaat het ook goed. Ik vind spelletjes leuk en tante Maaike en Sarah ook.”

Hoofdleiding Martijn: “lieve mama, ik mis je wel een beetje, maar gelukkig word ik getroost door al die leuke kinderen.”

Abel: “Kamp is heel tof, de boswandeling was tot nu toe het tofst."