kinderkamp1 | woensdag 25-07-2018

dinsdagavond en woensdag

Lieve ouders,

De tijd vliegt voorbij op het Mussennest! Het is alweer woensdag. Gisteren lazen jullie in de blog dat we van de boswachter geen kampvuur mochten houden. Dat liep voor de bovenbouw toch een beetje anders! Bij de gezelligheid van een echt kampvuur op de laptop hebben we een kampvuurspel gedaan. Elke groep moest zoveel mogelijk liedjes opschrijven. Er werd telkens een groep aangewezen om te gaan zingen en als je geen lied meer wist, was je af. Groep B heeft gewonnen en mocht een prijsje uitzoeken. De onderbouw ging wat eerder naar bed, maar hoefde niet meteen te gaan slapen. Er werd nog een spannend verhaal verteld, voor wie zich los kon scheuren van de duckies.

Vanochtend zijn we het bos in gegaan. Tussen de bomen is het gelukkig iets koeler. Met gps-en gingen we op zoek naar de posten. Deze vertelden dat je kan bidden voor anderen. Bij elke post hebben we voor een andere groep mensen gebeden, bijvoorbeeld familie, vrienden, vluchtelingen en de kinderen waarvoor we sparen bij het spaarproject. Uiteindelijk kwamen we aan op de zandvlakte. Hier hebben we het lied 'de Here zegent jou' gezongen. Na een lekkere krentenbol zijn we weer terug naar kamp vertrokken.

In de middag was het weer tijd voor wat waterpret! Er kon verkoeling gezocht worden onder de fontein op het veld, er waren waterspelletjes en om de beurt kon er een groep zwemmen. Natuurlijk heeft onze groepsleiding alles voor de kids over, dus fungeerden zij als levende glijbaan of klimpaal.

Het was even spannend, maar gelukkig heeft de boswachter ons toestemming gegeven om het bos in te gaan voor het schemer- en nachtspel! De onderbouw is net terug gekomen vol verhalen over de beroepenbingo. We wachten nog vol spanning wie er gewonnen heeft.

We kijken op kamp ook elke dag een journaal. Hierin staan ook een aantal berichtjes voor jullie. Hierbij de links:
Journaal zondag https://youtu.be/RTjQUb10q_g
Journaal maandag https://youtu.be/WmlcJ5uYkuU
Journaal dinsdag https://youtu.be/-soBXTaWc58
Journaal woensdag https://youtu.be/U5C6Vb07Vps

Daarnaast ook nog een paar berichtjes in de blog:
Fenna: "Ik vind het leuk op kamp, iedereen moet komen."
Derk: "Lieve papa en mama, het lekkerste wat ik heb gegeten op kamp zijn pannenkoeken."
Izumi: "Het is leuk op kamp. Ik mis jullie."
Joris: "Ik mis jullie. Het leukst op kamp vind ik de schommel."
Levi H: Hoi mama, ik vind het hier heel erg leuk op kamp en we doen hele leuke spellen in het bos."
Manuel: "Lieve papa en mama, ik mis jullie supererg. Ik hoop dat we vannacht een nachtspel gaan doen."
Lina: "Emmy en Ite, het is leuk op kamp. Ik heb ook wel zin om strak naar huis te gaan."