Dinsdag 31 juli

Vandaag was een spannende dag. We weken namelijk een beetje van onze vaste indeling af. Het begon al bij de dagopening. Omdat er ‘s middags geen tijd zou zijn voor de (serieuze) groepjestijd, begonnen we ‘s ochtends al met het filmpje en een stukje bijbellezen. Tijdens het ontbijt kregen ze namelijk te horen dat ‘s middags een heuse jongens- / meidenmiddag gehouden zou worden. Maar eerst trapten we de dag af met een spel: Levend Mastermind. Het was al vroeg goed heet, dus de motivatie om echt hard te rennen lag iets lager dan normaal. Maar dat drukte de pret niet! Na het spel splitsten de meiden en de jongens gelijk. Het is eerlijk gezegd strikt geheim wat er gedaan is bij de jongens voor de meiden, en andersom, dus als u echt nieuwsgierig bent raden we aan om aan uw kind te vragen wat er plaats heeft gevonden. Wat we wel van de meidenmiddag kunnen zeggen, is dat het een goede combinatie was van serieus starten, en gezellig eindigen, en dat we genoten hebben van een middagje alleen met meiden!

Ook dat liep helaas weer ten einde, maar niet getreurd: het was tijd voor het enige echte gala diner!!!! Dat resulteert in extra lange douchemomenten, make-up delen met je hele kamer, volle gelpotten die ineens leeg waren en weer veel haren die gevlochten werden (voor de verandering). Iedereen kwam helemaal uitgedost en opgetut naar de eetzaal. Meisjes in prachtige jurken of jumpsuits, jongens in overhemden, polo’s of zelfs een jasje. Ook de leiding had haar best gedaan en zag er chique uit. Het keukenteam had de eetzaal omgebouwd, en de tieners zaten nu in lange rijen in plaats van in groepjes. De leiding liep als ober rond en serveerde een voortreffelijk 3 gangen menu, bestaande uit een lichte groentesoep vooraf, een hamburger met aardappelschijfjes, boontjes en salade, en als toetje een heerlijk stuk ijs. De borden waren mooi opgemaakt, het water werd voor de tieners bijgevuld, hun lege borden werden afgeruimd; ze vonden het stuk voor stuk prachtig om zo bediend te worden door de leiding. Na een gala diner hoort natuurlijk ook een gala feest, dus tijd voor de disco! Iedereen kwam snel  lekker los in de heupjes en de beste dansmoves werden geshowd. Het was één groot feestje met verzoeknummers, karaoke zingen, frituur eten en een heuse bar met cola en sinas!

Om na het feest weer even tot rust te komen nog naar een heilige herrie geluisterd met zijn allen: Geef het maar aan mij van Nielson. En terwijl het Onze Vader tokkelend te horen was, liep iedereen rustig naar de slaapzaal. Het was een drukke, spannende, vermoeiende dag!

Bovenaan is groep Paars te bewonderen, met hun leiding Luc en Merith.

31 jul 2018 - 00:00

Meer fotos

, , ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
26/07 TOP: De carrousel 2022

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!