topkamp | dinsdag 23-07-2019

De onvergetelijke drukte

Dag lieve ouders, collega’s en vrienden van onze blog,

Sorry voor de late post over de derde dag van ons onvergetelijke avontuur. We hebben gister een hele drukke dag gehad en hebben daardoor geen tijd gehad om te schrijven en de onvergetelijke vlog te editen. We zullen het komende uur hard aan t werk gaan om dit wel af te krijgen voordat we het vlot opgaan. We zitten namelijk op het moment in de bus richting ons opstappunt 100 km rivier-opwaarts waar wij ons vlot zullen gaan bouwen. 

Gisteren zijn wij de dag weer begonnen met een frisse ochtendduik in de rivier nog geen 10 meter van onze tent vandaan. Na het ontbijt en de afwas hebben we het ochtendprogramma gevolgd waarin we samen hebben nagedacht over wat jouw naam betekent voor de wereld om je heen aan de hand van het bijbelvers Efeze 1 vers 1. 

Na een uurtje vrije tijd, waarin er uiteraard weer gezwommen en gevist is in de rivier, hebben we met elkaar geluncht. ‘S middags hebben we een onvergetelijke wandeling gemaakt en hebben we de mooie natuur van Zweden bewondert; iets wat op ons allemaal veel indruk maakte. Ruim 6 km hebben we afgelegd waarbij we hebben genoten van hoge bergen, veel bomen (en massief hout), moeras, stenen en schone beekjes met drinkbaar water. Het is echt mooi om te zien hoe de groep steeds meer één wordt! 

Het derde avondmaal, chili concarne, was opnieuw op tijd af en smaakte onvergetelijk goed: complimenten voor Sander, Cons en Vera. 

‘S avonds hebben wij voorlichting gekregen over het bouwen van de vlotten en de technieken die hierbij wel en niet van pas kunnen komen. Ook kregen we uitleg over de do’s and dont’s van het leven en doen van behoeftes in de natuur. Vervolgens zijn wij begonnen met het inpakken van de tassen, zodat we vanochtend vroeg (6.00 uur) alleen nog maar de tenten hoefden in te pakken. 

Inmiddels is het 8 uur en zijn wij onderweg naar Likenas waar wij de vlotten zullen bouwen en hopelijk eind deze middag (of nog eerder) kunnen vertrekken aan onze onvergetelijke vaart op de rivier. 

Blijft u ons volgen? Dat kan inmiddels ook op ons YouTube kanaal: Onvergetelijke Zomerkampen.

Veel liefs en adjö,

Hilde en Jonne