tienerkamp1 | donderdag 25-07-2019

Woensdag TK1 - Vuur en vlam

Op deze warmste dag in Nederland ooit (een record dat vermoedelijk vandaag alweer sneuvelt) begonnen we met een goed ontbijt in de verschillende groepjes. Hierna zongen we drietal nummers en vertelde Kirsten wat meer over het goede doel van dit jaar. We sparen samen voor de absolute basis van het christelijke geloof: de Bijbel. Voor elke 6 euro die we inzamelen voor Open Doors, kan er een bijbel worden gegeven. We proberen met de tieners 20 bijbels bij elkaar te verzamelen en zijn met iets meer dan zes bijbels als goed onderweg! 

Hierna was de tweede ochtend waarin we workshops deden. Deze keer ook over de Heilige Geest, Gods stem verstaan en geloven in moeilijke tijden. Elke leiding deelt vanuit de eigen ervaring met de tieners en gaat met ze in gesprek.

In de middag zochten we de verkoeling op van het bos. In deze tropische omstandigheden, waanden wij ons bijna op een tropisch eiland. Dat kwam goed uit, want de middag stond in het teken van expeditie Robinson. Met onder andere een balansproef, eetproef, raadsels, ingewikkelde puzzels en boogschieten werd gestreden tussen de vijf groepen, de vijf kampen. Mede doordat de keuken halverwege met extra water en zoutjes langskwam, was dit voor iedereen goed te doen.

Het avondeten deden we apart vanwege de mannen- en vrouwenavond. Tijdens deze avond was er ruimte voor ontspanning en diepgang. Zo spraken de jongens onder andere over relaties en omgaan met verdriet. En mochten de vrouwen vragen stellen aan de leiding, bijvoorbeeld over onzekerheid 

De avond sloten we af met een bescheiden kampvuur, ook eens een ervaring om dat met korte broek en teenslippers mee te maken. Gelukkig stond het kampvuur woensdagavond gepland, want vanaf vanmorgen zijn er geen kampvuren meer toegestaan in de regio. Na deze lange en warme dag was het gelukkig heel snel stil op de Peppelenburg, en kon iedereen genieten van zijn broodnodige nachtrust.

Zoals al gezegd gaan we vandaag zwemmen met elkaar en zoeken we dus de verkoeling van het water op. Daarna volgt een drukke avond met bonte avond, openluchtdisco en wie weet vannacht nog meer ;). 

Vurige groeten!

Een herinnering voor het ophalen van de tieners morgen. Vanaf 17:00 bent u welkom op de Peppelenburg, om 17:30 sluiten we gezamenlijk het kamp af. 

Meer fotos