brugkamp2 |

Brugkamp 2 - Maandag

Een hele goede morgen! Wat een dag was dat gisteren! Ga er lekker even voor zitten, we zullen in geuren en kleuren de afgelopen dag met u doornemen. 

Na een uiterst gezellig ontbijt, de bijbehorende corveetaken en de daar weer bijbehorende grappen en grollen, hebben we een super tof spel gespeeld: 'minute to win it'. Dit is ongeveer samen te vatten met één woord: CHAOS. Wat was dit cool! In vier teams gingen de tieners de strijd tegen elkaar aan. Het ene moment werd er vol spanning, in stilte en in uiterste concentratie gekeken en deelgenomen aan spannende spellen zoals het opstapelen van suikerblokjes op een ijslolliestokje welke in de mond vastgehouden moest worden. Daar aansluitend werd er weer hard aangemoedigd, soms flink gebaald, maar vooral met heel veel enthousiasme deelgenomen aan het spel toen er een tennisbal in een pantysok geknoopt werd. De andere kant van de panty werd over het hoofd van de tiener getrokken en hij/zij moest hiermee een flesje water omslaan! Andere spellen waren bijvoorbeeld een doosje tissues leegmaken met één hand, spijkerpoepen, bottle flip, zo hoog mogeljjke torens bouwen met marshmallows en sateprikkers of bijvoorbeeld een pingpongballetje over een rijtje bekers met water blazen. En dat alles binnen 60 seconden!!! Na afloop was men natuurlijk weer helemaal hongerig en was het tijd voor een door de keukenstaf zorgvuldig georganiseerde lunch. Wat doen die toppers dat toch goed! Want vandaag waren zij niet alleen druk met het voorbereiden van de lunch....

In de middag zijn de tieners uiteen gegaan in verschillende groepen en hebben zij gave workshops gevolgd. De leiding had 5 verschilldende workshops voorbereid: koken zonder pannen, huttenbouwen, spijkerkunst, boomwhackers en bucket drumming. Hier hadden de tieners zichzelf in de ochtend voor ingeschreven, waardoor iedereen kon doen wat hij leuk vond! Na afloop, bij aankomt bij het mannengebouw, werd het steeeeeeeds een beetje meer duidelijk waar het keukenteam erg druk mee was de hele dag....!!

Maar eerst: tijd voor het kleine groepjesmoment. Vandaag hebben we het gehad over een bepaald onderdeel van de wapenuitrusting van God: het schild. De tieners vertelden of ze thuis naar de kerk gaan, hoe ze zijn opgevoed, of ze zich soms schamen voor het geloof en wat ze er nou eigenlijk zelf van vinden. Het was weer een fijne tijd in de kleine groepjes. 

Het moment waar we allemaal naar uitkeken was toen eindelijk daar: toen we terugkwamen bij de eetzaal troffen we een enorme opstelling buiten aan. Picknicktafels, statafels, pingpongtafels; allemaal volgebouwd met eten. Tijd voor de BBQ! (Echter niet met echt vuur, want droogte, hitte en code geel). De keuken had alles uit de kast getrokken: een gevulde watermeloen, frikadellen, huzarensalades, komkommer, stokbrood, vegaburgers en nog veel meer. Het was één groot festijn. 

Na het eten is er weer een spel gespeeld: Het Smokkelspel. Vraag vooral aan uw kind hoe dat was; er moet ook nog iets bewaard blijven voor thuis om te vertellen! 

De avond sloten we vandaag iets anders af dan normaal. In plaats van de dagsluiting had de leiding nu een praiseavond voorbereid. Er zijn meer liedjes gezongen dan normaal, er is geluisterd naar een brief van God en aansluitend was er de mogelijkheid om te praten en te bidden met leiding. Het was een mooie avond met veel openheid. 

Nu lekker naar bed, want morgen wordt het weer een lange dag!