algemeen | vrijdag 12-06-2020

Besluit over de kampen van 2020

Afgelopen dinsdag zijn de definitieve protollen vrijgekomen voor kampen in leeftijd t/m 12 jaar en van 13-18 jaar. We hebben deze protollen bestudeerd en hebben gekeken hoe de maatregelen en restricities zich vertalen naar onze kampen en accommodaties.

Helaas hebben we met pijn in ons hart we als bestuur de knoop moeten doorhakken en moeten besluiten dat dit jaar kampen voor de leeftijd van 13-18 voor onze organisatie niet haalbaar zijn. De beschikbare protocollen bieden genoeg gelegenheid voor kampen voor kinderen t/m 12 jaar maar de beperkingen voor de oudere deelnemers m.b.t. eten, slapen en omgang zijn dusdanig dat we dit besluit hebben moeten nemen.

Het leek er lang op dat het protocol voor de leeftijd van 13-18 jaar ook een vrijstelling zou inhouden voor de buitenactiviteiten, maar dit geldt alleen voor sport- en beweegmomenten. De 13+ groep is daardoor zowel binnen als buiten gebonden aan de anderhalf meter regel wat grote gevolgen heeft voor de saamhorigheid, veiligheid en het praktisch vormgeven van het kamp.

Het doet ons verdriet om na meer dan 40 jaar onvergetelijke zomerkampen dit besluit te moeten nemen voor deze groep die we zo graag een kamp hadden gegund deze zomer.

Alle ouders, deelnemers en leiders zijn inmiddels geinformeerd.

Alleen kinderkampen
Dit besluit betekent echter niet dat de accomodaties leeg zullen laten staan dit jaar. We zullen dit jaar op alle locaties kinderkampen organiseren. Onder leiding van een projectteam uit beide kinderkampen zullen spelprogramma's en het geestelijk programma beschikbaar worden gemaakt en zullen we teams samenstellen voor de andere locaties. Meer over hierover zal de komende dagen op deze website verschijnen.

We willen uw vragen om met ons mee te bidden voor iedereen die geraakt wordt door deze beslissing.
Het bestuur van Stichting Onvergetelijke Zomerkampen

Word nu een Onvergetelijke Vriend!