kinderkamp1 | zondag 19-07-2020

Kinderkamp 1 - zondag - we zijn op verkenning

We merken dat de kids steeds meer hun plek beginnen te vinden op kamp. Er worden vrienden en vriendinnen gemaakt en het inmiddels bewoonde kampeiland wordt steeds meer bekend terrein.

Vanochtend was de een al vroeg uit de veren, de ander sliep tot het laatst mogelijke moment. In ieder geval stond iedereen om kwart voor 8 klaar voor de ochtendgymnastiek. Martin, Anouk, Joyce en Jedidja gingen met ons dansen, opdrukken en rondjes rennen, nog voor het ontbijt!

Na wat overheerlijke broodjes van ons keukenteam gingen we naar de ochtendprogrammazaal, ofwel het zandstrand. Daar maakten we kennis met Chris en Juul, die besloten op zoek te gaan naar de vader van Juul die op een onbewoond eiland onderzoek doet naar diepzeeschimmels. Een eiland zonder regels, dus daar moet alles vast veel beter zijn!

Nadieh liet haar kapotte horloge in de oven stoppen door de bakker. Zowel de horlogemaker als de kinderen vonden dat niet zo’n goed idee. Advies over je horloge neem je toch niet aan van een bakker? En in je zwarte koekjes moeten toch geen nieuwe batterijtjes? Daar vindt de bakker heel wat anders van. Maar van wie neem je dan advies aan over hoe je goed moet leven? Nadieh vertelde dat God ons heel goed kent en ons daarbij kan helpen.

Na het ochtendprogramma is per groep een groepsvlag gemaakt, zodat iedereen weet dat deze groepen op het eiland zijn.

Tijdens de mededelingen bij de lunch zei de hoofdleiding dat er een groentewinkeltje zou zijn, maar de kids waren heel blij dat dit toch een verspreking bleek te zijn en er een snoepwinkeltje klaar stond. Toen de suikervoorraad weer was aangevuld. Hadden de groepjes A en D, H en I weer energie om de spelcompetitie aan te gaan. Het was een spannend potje trefkokosnoot.

Veel kinderen zaten er al op te wachten en in de middag was het zo ver! We gingen naar het bos! De onderbouw heeft een bingo gedaan waarbij ze schatten, palmbomen, opblaasballen en nog meer moesten verzamelen. Tijdens het tweede spel moest een gerecht worden samengesteld en daarvoor spullen verzameld. Maar! Er waren piraten in het bos die telkens iets afpakte. Toch wisten de Fotograferende Flamingo’s het voor elkaar te krijgen en hebben het spel gewonnen.

De bovenbouw speelde levend stratego (onbewoond eiland), levend wie wat waar (wie leeft er op het onbewoonde eiland?) en real life tetris. 2 van de 3 spellen werden gewonnen door de Crazy Coconuts, ze zijn op dreef!

Na een heerlijke maaltijd was het tijd voor de jongens- en meidenavond, volgens de jongens onderbouw de beste avond van kamp, omdat er geen meisjes zijn. Zij moesten hun marshmallows voor boven het kampvuur verdienen door survivalopdrachten. De jongens bovenbouw deden een spannend lintenspel in het bos. Frank was de winnaar! Daarna hebben ze ook marshmallows geroosterd boven het vuur, met een record van 9 marshmallows op 1 stokje. De meiden onderbouw gingen op de foto en knutselden mooie kaarten en boekjes. Daar werden door andere meiden complimenten bij geschreven. De meiden bovenbouw hebben geluisterd naar inspirerende verhalen over vrouwen uit de bijbel. Daarna hebben ze smores gemaakt boven het kampvuur.

Hierna was het dan echt bedtijd!

 

Liam: “Papa, gaat het goed? Met mij gaat het wel goed. Ga je me misschien nog een kaartje schrijven? Dat zou ik heel leuk vinden.”

Daoud: “Hoe gaat het met mijn konijntje? Met mij gaat het goed.”

Jonah: “Het is leuk en ik heb nog geen heimwee gehad.”

Aaron: “Hoe gaat het met de cavia’s? We hebben nu een kampvuur, dat vind ik super leuk.”

Finne: “Het is mijn eerste jaar leiding, het is een leuk jaar, anders dan als deelnemer. Ik vind een beetje ballen en rennen met de kinderen heel leuk.”

Daniëlle: “Ik wil nog lang niet naar huis.”

Meer fotos