Maandag - Koningsspelen

Goedenavond!

Voordat we u meer vertellen over wat we vandaag hebben beleefd heeft u nog een cliffhanger van ons tegoed. Wie hebben de jongens tegen de meisjes gewonnen? Dat was gisteren natuurlijk goed voorspeld: de jongens wonnen met grote overmacht. Alhoewel de meisjes vanmorgen het laatst lachten omdat veel mannen hun stem vanmorgen kwijt waren door het aanmoedigen.

Vanmorgen gingen we, na ontbijt, corvee en aanbidding, in verschillende workshops uiteen om na te denken over verschillende onderwerpen. Hoe ben je christen in een niet-christelijke omgeving, hoe geloof je niet alleen met je hoofd maar ook met je hart, waarom is stille tijd zo lastig, een workshop waar je al je lastige vragen kon stellen en een workship over onderwerpen die in het nieuws zijn over klimaat en racisme: wat zegt de Bijbel daar eigenlijk over. Leiding en deelnemers zijn ieder jaar weer enthousiast over de workshops omdat je kan kiezen waar je meer over wilt horen.

Na de lunch werkten we langzaam toe naar de Koningsspelen: de meerkamp voor niet-ingewijden ;). Er was een stormbaan, waterballontrefbal, waterschietspel, ultimate frisbee en boogschieten. U zal niet verrast zijn dat dit eindigde in een "onverwacht" watergevecht. 

Daarna was het tijd voor iets wat we al de hele middag roken: pannenkoeken. Om en nabij de tweehonderd pannenkoeken gingen er als warme broodjes (of pannenkoekjes) in. Heel veel hulde voor ons fantastische keukenteam. Het is heerlijk hoe zij voor ons koken en ook mooi om te zien hoe de tieners allemaal stuk voor stuk alles wat het Keukenteam hen voorschotelt oppeuzelen. 

Na de meerkamp stond er nog een andere kampklassieker op de agenda: Levend Stratego! Rennen door het bos en strategisch nadenken zijn daarvoor nodig. Daar komen de tieners op moment van schrijven net van terug, dus u hoort morgen meer van ons! Nu gaan wij ons namelijk voorbereiden op de Onvergetelijke Pubquiz, om er achter te komen welke tieners de bollebozen van de groep zijn. (Een tipje van de sluier: tieners moeten onder andere raden wat een "Rijksdaalder" is).

Voor nu, Koninklijke groeten van het Tienerkamp! 

20 jul 2020 - 00:00

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!