Woensdag - Vuur en vlam

Goedenavond!

Vandaag vinden we het leuk om u iets meer te vertellen van de drie kampwaarden die we dit jaar centraal hebben staan. Dankbaarheid - juist in een jaar waarin het er lang op leek dat we niet op kamp konden willen we heel bewust danken voor wat wél door kan gaan en voor wat we meemaken. Dat betekent onder andere dat we elke avond in de groepjes afsluiten om te delen waar we dankbaar voor zijn.

Aandacht - We vinden het belangrijk dat elke tiener gezien wordt. Dat er niemand zich buitengesloten voelt of onwelkom op kamp. Voor ons als leiding betekent dat, dat we met zo veel mogelijk tieners in verbinding proberen te staan en dat we ook ruimte bieden om elkaar beter te leren kennen. We zijn erg blij om te zien dat tieners zelf ook zo open naar elkaar zijn.

En als derde Geloof. We vinden het belangrijk om God te prijzen en daarmee onze dag te starten. Daar vertelden we gisteren ook al meer over. Deze drie waarden helpen ons om bewust keuzes te maken in programma en in tijd en daarmee ook in prioriteiten.

Vandaag stond verder grotendeels in het teken van de mannen- en vrouwendag. De dames maakten een wandeling met verschillende stopts waar ze hoorden en spraken over hoe God naar ons kijkt, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je naar anderen kijkt. Ook bij de mannen gingen we op stap om te praten over wat het betekent om een man te zijn aan de hand van het leven van David. Het was bij beide groepen mooi om te zien hoe de tieners aan het denken gezet werden, maar zelf ook de ruimte namen om dingen waar ze mee zaten naar voren te brengen. Dat zijn altijd waardevolle momenten.

Leuk was ook dat zowel bij de mannen (touwtrekken en Hollandse leeuwen) als bij de vrouwen (Just Dance!) niet alleen ruimte was voor serieuze gesprekken maar ook om samen even lekker los te gaan. Het is altijd fijn om zo even in kleiner verband met elkaar op te trekken.

Hierna speelden we nog een bosspel met de groep en was er een heerlijke Barbecue. Daarbij werden twee van onze leiding, Hanno en Maarten, in het zonnetje gezet. Hanno gaat al tien jaar mee en Maarten vijf jaar mee op kamp. Het is leuk dat we hen daarvoor vandaag extra konden bedanken met een mooie joggingbroek en trui.

's Avonds hadden we een zogeheten levende bingo, dat weer voor de nodige chaos en spanning zorgde en op dit moment sluiten we de lange maar mooie dag af met een kampvuur. Daar zitten de tieners met veel gezelligheid én brood en marshmallows om boven het vuur te roosteren.

Rest mij niets anders dan u wederom te groeten vanaf een onvergetelijk Tienerkamp.

22 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!