Donderdag - Oranje helpers

De laatste volledige dag van Tienerkamp is alweer bijna ten einde. Bijna, want hoewel deze blog om 2 uur 's nachts wordt geschreven, is het nachtspel nog in volle gang. Daarover straks meer!

Vanmorgen, het voelt op moment van schrijven als een eeuwigheid geleden, hadden we stille tijd, ontbeten we samen en deden we de corvee. Voor sommige tieners de eerste keer dat ze een WC-borstel in de handen houden!

Na de corvee zongen we onder leiding van een band van onze tieners een aantal nummers en gingen we weer in dezelfde workshops uiteen als maandagochtend.

's Middags liepen we eerst een eind het (prachtige!) bos in om met elkaar een smokkelspel te spelen en was het daarna tijd voor één van de hoogtepunten van de Kampweek. Oranje Helpers. Met deze organisatie van jongeren die zich inzetten voor kwetsbaren in deze coronatijd, deden we een aantal acties. De acties waren gericht op verpleeghuizen in Ede. Zo heeft een aantal tieners koekjes gebakken, vlaggen en banners versierd om de balkons op te vrolijken, en zijn er maar liefst 58 kaarten gemaakt om aan ouderen uit te delen. We vinden het belangrijk om niet alleen bezig te zijn met onszelf op een kampweek maar juist ook met de tieners uit te reiken naar mensen in een kwetsbare situatie, omdat dat óók is wat Jezus van ons vraagt om te doen.

De avondmaaltijd, pasta bolognese, was weer ontzettend lekker. En vanaf dat moment was het de opmaat naar de bonte avond. Een avond die ieder jaar garant staat voor knotsgekke stukjes, leiding die de sigaar is en tieners die hun zang- en danskwaliteiten ten tonele brengen. Leuk hoe tieners helemaal zichzelf durven te zijn, of juist iets durven te doen wat ze eigenlijk heel erg spannend vinden.

En nu, na nog een film te hebben gekeken, is dus echt het nachtspel begonnen in de stijl van Brief voor de Koning. Tieners zijn in het bos aanwijzingen aan het vinden om zo tot een brief te komen die ze uit eindelijk aan de koning uit hun hoofd moeten overdragen. Daarbij worden ze op de voet gevolgd door Rode Ruiters. De afloop: die kunt u morgen aan uw tiener vragen!

Graag herinneren we u er tot slot aan om naar de mail te kijken voor de tijd waarop u uw kind kan ophalen. Daarnaast is het goed om te vermelden dat we dit jaar veel teken hebben gehad op kamp. Indien van toepassing voor uw kind krijgt u dat morgen ook te horen. Zorg er in ieder geval goed voor dat u uw kind controleert.

24 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
“Ik ga dit nooit vergeten!” 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!