Kinderkamp 1 - terug van onze expeditie

Wat hebben we een mooie kampweek gehad! Hopelijk zijn jullie overspoeld door mooie verhalen en is iedereen weer wat bijgeslapen. We hebben hele mooie laatste dagen gehad op ons onbewoonde eiland. Kijk hier maar eens naar:

Op donderdag aan het einde van de middag begon onze bonte avond! Er kwam van alles voorbij: quizes, kunstjes, dans en toneel. Ook zagen we wat terug van de workshops die gevolgd zijn, bijvoorbeeld de workshop journalistiek:

Het was al donker toen de laatste acts klaar waren. De keuken had nog een tropische verrassing. En de bovenbouw jongens waren zo lief om nog even welterusten te komen zeggen tegen de meiden. 

En vrijdag was het dan zover! De laatste dag op kamp. De meesten hadden gemengde gevoelens: aan de ene kant toch wel heel veel zin om papa en mama weer te zien, aan de andere kant zou kamp nog wel een week kunnen duren. Op vrijdag is er hard gewerkt. Alles werd opgegruimd en schoongemaakt en gelukkig was het op tijd af voor de vossenjacht! In het bos werden allemaal vreemde figuren gespot die een puzzelstuk bij zich hadden. Als je alle figuren had gevonden, kon je terug op kamp de puzzel compleet maken. Na de lunch met tomatensoep van ons keukenteam (ik mis ze nu al!), kregen de kids een update wat we gespraard hadden voor het goede doel. Ieder jaar gaan wij als leiding op zoek naar een goed doel om dit samen met de kinderen te steunen. Wij willen hen vanuit christelijk oogpunt bewust maken dat delen en geven om anderen die het soms minder hebben een belangrijk aspect is. Dit jaar hebben wij samen met de kinderen geld gespaard voor het Ronald McDonald kinderfonds. Verspreid door heel Nederland staan er 12 Ronald McDonald huizen waar gezinnen ver weg wonend van het ziekenhuis tijdelijk kunnen verblijven om zo toch dicht bij hun zieke kind in de buurt te kunnen zijn. Samen met alle kinderen en leiding van Kinderkamp week 1 hebben wij het geweldige bedrag van €275,82 opgehaald. Hiermee hebben wij gespaard voor maar liefst 4,5 overnachting voor een gezin in een Ronald McDonald huis.

In de middag gingen we naar de tent voor het laatste ochtendprogramma. Chris en Julia waren nog steeds op zoek naar de gestolen schat, maar wie kwam daar ineens aan! De vader van Juul! Met de schat! Nadat hij de schat op het onbewoonde eiland had gevonden, naar de politie in Ede had gebracht, maar in opdracht van de politie weer terugbracht naar waar hij de schat gevonden had (het onbewoonde eiland), zag hij eindelijk zijn dochter weer. En Chris en Juul hadden goed nieuws. Met behulp van een heleboel kleine aapjes (oeps! ik bedoel kinderen), waren de cijfers van de sloten bekend en ging de kist open. Daar vonden we de ene regel. Als we die regel in ons hart prenten, volgen de andere regels vanzelf: ‘houd van de Heer, je God, met je hele hart, met je hele ziel, met je hele verstand en met al je kracht. En houd evenveel van je medemensen als van jezelf.' De kinderen sloten vervolgens af in hun groepjes. 

Daarna zagen we de kinderen in drie tijdsloten vertrekken. Het was voor ons even wennen om op deze manier het ophalen vorm te geven. Maar we hopen dat zowel jullie als de kinderen het prettig hebben ervaren om in de kleine groepen af te sluiten.

27 jul 2020 - 00:00

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!