Brugkamp 2 - Woensdag

Er was de afgelopen dagen één ding waar telkens weer over geklaagd werd: de manier van wakker maken 's ochtends. Voor ons als leiding begint de ochtend toch een uurtje eerder dan voor de tieners, dus na een opening, het doorspreken van de dag en een paar potten koffie zijn wij klaarwakker om half 9 bij het wekmoment. Dus al tetterend en meeblèrend met Kinderen voor Kinderen of K3 stampen wij die kamers binnen, wat ons niet altijd in dank wordt afgenomen. Vandaar dat we ze vanmorgen eens iets meer rust gaven, en rustig kloppend op de deuren en met fluisterstem wekten (alhoewel: zo hebben wij dat bij de meiden aangepakt, ik vrees dat de jongens toch wel iets harder aangepakt werden.)

 

Deze middag stond er echt wel een hoogtepuntje gepland. De ochtend hebben we lekker opgevuld met potjes voetbal, volleybal en rugby. Na een broodje frikadel/gebakken ei als lunch was de leiding al snel bezig met het klaarzetten van een groot aantal spellen. Het was namelijk tijd voor: “De Dirty Games”. Alvast mijn oprechte excuses aan de ouders die hun kind een nieuwe zwembroek meegegeven hebben of geen oude kleding (tip voor volgend jaar: we gaan op kamp, ga er niet van uit dat alle kleding precies zo thuiskomt als het mee de tas in ging). Zoals u op de foto’s hieronder kan zien, werd er royaal gestrooid met verf, zeep, behangplaksel en modder. Waar veel aan het begin nog erg sceptisch waren en het liefst zo ver mogelijk bij de leiding en spellen uit de buurt bleven, veranderde dat naarmate het spel vorderde. Zelfs de schoonste kinderen zaten op een gegeven moment elkaars haar te verven en zaten te worstelen in de modder. Het was echt één grote smeerboel, dus de tuinslang waar iedereen aan het eind even onder moest was erg gewenst.

 

Tijdens de groepjestijd hoorden we vandaag over Jozef die onterecht in de gevangenis zat. In de leidingvlog werd verteld over gescheiden ouders, wat bij veel kinderen wel een onderwerp was waar ze over mee konden praten.  

 

Met een heerlijk bordje pasta in de buik gingen de tieners vrolijk verder met een tweede potje Levend Kolonisten van Catan, wat er wederom super fanatiek aan toe ging. Deze keer snapte iedereen het spel al vanaf het eerste moment, dus werden er veel meer punten behaald. Vervolgens had de keuken een huis ‘snoepwinkeltje’ ingericht, waar iedereen snoep kon inslaan bij gebrek aan het Ede-spel. Dit werd ze in dank afgenomen, de hele week werd hier al herhaaldelijk om gezeurd ;)

 

Deze avond sloten we af met een bijzondere wandeling. Er lagen glow-in-the-dark stokjes door het bos, en in twee- of drietallen doorliepen ze een tocht langs allerlei vragen en opdrachten. Er werd stilgestaan bij zorgen en dingen die je bezig hielden, maar ook bij dankpunten. Er was ruimte voor gebed en gesprek, en Maurin speelde op zijn gitaar worship-liedjes. Het was een bijzondere avond; dit vonden wij als leiding, maar kregen we ook zeker terug te horen van de tieners zelf.

 

Morgen staat er weer een druk programma voor de boeg, maar gelukkig eerst: een uurtje uitslapen in het vooruitzicht!

30 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

, , ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!