Dinsdag en woensdag kinderkamp 2

2020:07:29 20:21:03

Een nieuwe dag - dinsdag
Vanmorgen hebben we het weer over 2 van Gods tien geboden. 'Toon eerbied voor je vader en moeder.' En 'steel niet.' We luisteren naar het verhaal van Jakob die gezegend wordt door Isaak. In de groepjes denken de kinderen er over na waarom ze blij zijn met hun ouder(s). Als ze vrijdag weer thuis zijn, zullen ze er vast over vertellen.

Na de lunch - de vers gesmeerde boterhammen - gaat de snoepwinkel weer open. Heerlijk om de kids te zien genieten! De collectebus die daarbij staat voor het Ronald McDonald huis wordt ook elke dag gevuld door de kinderen. 
Vanmiddag staat er weer een leuk spel op het programma: Zweeds loopspel. Verspreid over het terrein hangen genummerde kaartjes met quizvragen. Achter de antwoorden staat een ingewikkelde code die je bij de leiding moet vertellen. Als je het goed hebt, moet je het volgende nummer opzoeken. De kinderen rennen het hele veld over en genieten.
Om 16.00 gaat er weer een winkel open: de snackwinkel. In de keuken worden grote bakken met friet gebakken. Ook kunnen de kinderen kiezen uit allerlei snacks.

We hebben na de film over Jozef en zijn broers de praiseavond gehad. We hebben mooie liedjes gezongen en de kinderen hebben genoten van de mooie liedjes. Vooral het lied ‘tien duizend redenen’ en ‘ik wil even bij u komen’ vonden de kinderen mooi.  Daarna gingen we het bos in en mocht iedereen een kaarsje aansteken in stilte, waarna we naar een zegenlied luisterden. Het is prachtig om te zien hoe serieus de kinderen hier mee bezig te zijn.

En weer een nieuwe dag - woensdag

Deze dag hebben we het over het gebod 'Je mag niet stelen'. In de groepjes wordt er over doorgepraat hierover. Een aantal kinderen hebben we eens iets van iemand gepakt, maar met elkaar beseffen we ook dat als er bij jezelf iets gestolen wordt, dat niet fijn is. Daarom moeten we het allemaal gewoon niet (meer) doen. 

's Middags is de snoepwinkel weer open. Ondertussen is er de tijd om de bonte middag voor te bereiden. Heel veel groepjes zijn hier enthousiast mee bezig. Later in de middag gaan we vast beginnen aan de bonte avond. Bijna alle kinderen hebben allerlei leuke acts bedacht. Er zijn moppen, er wordt gezongen en geturnt, gedanst en bewogen. Er wordt gegoocheld met een munt en een fles water. Iemand mag in de fles kijken of de munt echt weg is. Dat eindigt in een nat pak :-)
We horen de macarena en een paar meiden doen een aantal van de leiding na. 'Jullie moeten echt goed je portemonnee bewaren. Ik ga al 14 jaar mee op kamp, en dan is het weer 'ik ben mijn geld kwijt' [met een zeurstemmetje] Waar heb je hem gelaten? 'Weet ik niet' [met een zeurstemmetje]. Nou, dan heb je pech! De kinderen weten diréct dat het Fabio is. Zelfs de alle leiding die nieuw is, hebben een act: 'Cowboys en indianen'. Dansen en hossen er op los.. en alle kinderen doen gezellig mee!

Als de onderbouw gaat douchen, gaat de bovenbouw nog even het bos in voor een potje verstoppertje. Maar dan andersom. één iemand van de leiding verstopt zich in het bos. De kinderen gaan naar hem op zoek. Als ze hem gevonden hebben, moeten ze stil bij hem gaan zitten. Het is heel grappig om te zien hoe de kinderen zoeken, en dat er uiteindelijk een groepje kinderen zit die gevonden moet worden.

Aan het einde van deze dag hoor ik een aantal kinderen zeggen dat dit de leukste dag van het hele kamp was!

30 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

2020:07:28 21:55:39
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Zondag - For king and country 2020

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!