Kinderkamp 1 - maandag - zorg goed voor de aarde en de dieren

Terwijl de muziek uit onze ochtendprogrammatent (de waterput) schalt, heb ik even tijd om aan jullie te laten weten wat er allemaal op kamp gebeurt.

Gisteren waren onze jongens en meiden er als de kippen bij en konden niet wachten tot ze de tent uit mochten en de eerste echte volle kampdag begon. Natuurlijk waren er ook een paar bij die wat trager op gang kwamen en nog wat slaperig uit hun ogen keken toen ze de boterhammen voorgeschoteld kregen vanuit de keuken. Met goedgevulde buiken gingen we naar het ochtendprogramma. Hier kwamen we Roos en Sky tegen, die op zoek naar het kinderkamp waren, maar in plaats daarvan Richo de rat tegen het lijf liepen. Hij vertelde over de Verdwenen Boerderij. Een geweldig mooie boerderij die foetsie, verdwenen is! Geen koeien meer in de wei, geen kip die een ei legt en geen tomaten, graan of brocolli’s op het land. Hoe zou de boerderij verdwenen kunnen zijn? Roos en Sky gaan Richo de rat helpen zoeken en de kinderen hebben bedacht hoe de verdwenen boerderij er misschien wel uitziet en per groep prachtige boerderijen geknutseld.

Ook hoorden we het verhaal van Gods te gekke schepping. Wat vinden jullie het allermooiste van Gods schepping?

In middag gingen we weer lekker het bos in. De onderbouw moest op zoek naar het wie, wat en waar op de verdwenen boerderij en de bovenbouw moest dieren naar de juiste plek smokkelen. De kinderen die daar nog niet voldoende energie bij kwijt waren geraakt konden taken meenemen voor het kampvuur. Die energie moest natuurlijk weer worden aangevuld en daar heeft de keuken voor gezorgd. We kregen een bourgondische maaltijd. De patat en kippenpoten mochten we gewoon van de tafel eten.

In de avond was het tijd voor de jongens- en meidenavond.

De onderbouw meidenavond begon met een ongenode gast een mevrouw met een jurk aan en veel glitter make-up op. Aan de hand van het verhaal ‘je hoort bij mij’ van Max Lucado hebben de meiden geleerd dat dat voor God helemaal niet nodig is. Deze week leren we over rentmeesterschap. Dat is natuurlijk best een moeilijk woord. De leiding heeft deze avond allemaal een persoonlijk voorbeeld gegeven om de meiden te laten zien wat je hiermee kan doen. Ze hebben popcorn gegeten, een sleutelhanger versierd en een boekje gekregen.

De jongens uit de onderbouw gingen het bos in en speelden een spannend spel. Ze moesten dieren naar de overkant brengen. Het was oppassen geblazen, want sommige van de jongens waren tikkers. Dan kon je zomaar je dier weer kwijt zijn. Er kwam een onweersbui, dus snel weer terug naar kamp en schuilen in de tent. Daar hebben ze heel hard gezonden. Stoer!

De meiden uit de bovenbouw hebben gehoord over sterke vrouwen uit de bijbel, zoals Ruth. Ze hebben het er met elkaar over gehad wat hun mooie meiden maakt, van binnen en van buiten! Natuurlijk was er ook wat lekkers, nacho’s! En zijn er prachtige armbandjes en kettinkjes geknutseld.

De jongens uit de bovenbouw hebben gestreden door middel van verschillende spellen om een pot met 963 M&M’s. Er werden ballonnen stuk geblazen, kaartenhuizen gebouwd, vliegtuigjes gevouwen en natuurlijk oprolsprinten! De winnaar (Julian) is dolgelukkig en heeft een goedgevulde buik met M&M’s.

En toen tijd om lekker naar bed te gaan! Vandaag leren we hoe we goed voor de aarde en de dieren kunnen zorgen. We hebben na de lunch een grote opruimactie, omdat we goed voor de aarde en het kampterrein willen zorgen. Doen jullie ook thuis mee aan deze grote opruimactie? De beste thuisactie wint een prijs.  

 

Magda (keuken): “ik vind een ei het allermooiste van Gods schepping”

Tygo (N): “Ik mis jullie, maar ik heb leuk gespeeld met Davey en Liam. Dat zijn mijn vrienden.”

Naomi (G): “Hallo mama en papa, ik heb het hier heel leuk op kamp en we zijn super leuke dingen aan het doen. Zoals in het bos spelen en het snoepwinkeltje. Ik zie jullie snel weer, doei!”

Joëlle (hoofdleiding): “Hoi mam, ik kom 10 tassen wassen was brengen na kamp, doei!”

26 jul 2021 - 00:00

Meer fotos

, , ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!