kinderkamp1 | vrijdag 30-07-2021

Kinderkamp - donderdag - Oogstfeest!

En toen was het opeens weer donderdag! Wat hebben we gisteren en vanochtend veel meegemaakt! We praten jullie weer even bij terwijl de kinderen versieringen aan maken zijn voor het oogstfeest dat we vandaag vieren.

 

Woensdag

De woensdag startte we me een heerlijk ontbijt van ons hardwerkende keukenteam. Elke ochtend gaat om 06:00 hun wekker, en gaan ze aan de lag met het smeren van al onze boterhammen. Er gaan bergen boterhammen doorheen, pindakaas met hagelslag is de favoriet!

Na het ontbijt hebben we ons klaargemaakt voor de hike en de speurtocht. Lange broek aan en goede schoenen, en zorg dat je naar de WC bent geweest! De onderbouw volgde een speurtocht door het bos, de bovenbouw moest met een GPS zijn weg vinden. We leerden tijdens het lopen dat we goed voor onszelf én voor de ander moeten zorgen als we een goede rentmeester willen zijn! We lazen het verhaal van Marta en Maria,  bekeken een filmpje van de barmhartige Samaritaan. We gaven elkaar complimenten, plakten pleisters en we hebben zelfs graszaadjes geplant. Want als er voor jou gezorgd wordt dan ga je groeien en bloeien.

Toen we onderweg waren kwamen we een poster tegen van Clara de Boerenkleindochter. Zij is ook op zoek naar de boerderij van haar opa en oma, ze wilde graag ook Richo de Rat spreken. Het was wel heel toevallig want het lijkt wel alsof we naar dezelfde boerderij op zoek zijn. We hebben Clara geappt en gevraagd of ze morgen naar het kamp komt, dan kan ze Rico spreken!

Terug op het kampterrein hadden we een vrije middag! Na het eten werd er corvee gedaan, de rij voor de snoepswinkel vormde zich en er werd door 8 groepen de spelcompetitie gedaan.

’s Middags hebben we het ‘steen, papier, schaar’ toernooi gespeeld, een drie meter lange kleurplaat gekleurd en bingo gespeeld. ’s Avonds hebben we genoten van een heerlijke BBQ, die even in het water dreigde te vallen door een fikse bui! Maar onze keukentopper Jaap wist het vuur brandend te houden, en na de bui hebben we heerlijk kunnen.

In de avond was het tijd voor het spannende nacht- en schemerspel. En daarna meteen naar bed, we kunnen wel wat slaap gebruiken. 😊

 

Donderdag

De laatste hele dag is aangebroken. We mochten lekker uitslapen, en konden binnenlopen bij het ontbijtbuffet. Ei’tjes, beschuitjes.. we hebben gesmuld! We gaan er een te gekke dag van maken.

We startte vanochtend na het ontbijt met het opruimen van de slaapzalen. We hebben een strenge jury, die onze slaapzalen controleert als we opgeruimd hebben. Elke dag worden er punten uitgedeeld en aan het eind van de week is er een winnaar van deze slaapzaalcompetitie. Er is hard gewerkt, en op sommige slaapzalen kon je van de grond eten. Die hadden nog wat snoepjes laten liggen.

Tijdens het ochtendprogramma kwam Clara de Boerenkleindochter langs. Het was gek maar er was opeens een boerderij ontstaan, en er stond een boom met bijzondere vruchten. Clara plukte die vruchten en zag dat er op elke vrucht een heel mooi woord op stond: Een appel met vreugde erop, een peer met zelfbeheersing en nog een stuk of zeven vruchten.

Clara legde uit dat haar opa en oma altijd het oogstfeest vierden als ze hadden geoogst. Dat vonden Sky en Roos ook een goed idee, want de Boerderij was teruggevonden! Na het toneel was er leiding die ons meer vertelde over de vruchten van de Geest. Wisten jullie dat die vruchten van de Geest je heel goed kunnen helpen om een nog betere rentmeester te worden.

 

Vanmiddag kunnen de kinderen oefenen voor de Bonte Avond, er is een aardappelschilcompetitie, er wordt geschminkt, gespeeld en kinderen kunnen chillen onder de stertent. De sfeer zit er hier goed in, het zonnetje schijnt en het snoepwinkeltje draait op volle toeren. We hebben er even over gedacht om het kamp met een week te verlengen, maar helaas zijn de schone onderbroeken bijna op, dus kan dat feest niet doorgaan! Gelukkig vieren we vandaag wel het oogstfeest, en is het terrein versierd met zelfgemaakte slingers

 

Tot morgen!

 

Berichten van de kids!

 

Frank uit A – Halloo lieve mama, tot morgen!

Chun uit A – Hoi lieve ouders, het is hier leuk en gezellig tot morgen!

Matthias uit B – Hoi pap en mam, tot morgen!

Libby uit F – Ik mis jullie heel erg, ik heb het echt superleuk op kamp!

Armia uit M – Ik mis jullie heel erg!

Hagugu uit N – I miss you very much, see you tomorrow!

Lieke uit M – Lieve papa en mama ik mis jullie, ik heb het heel leuk op kamp!

Yara uit C – Het is her leuk, en ik heb zin om Loa weer te zien!

Serah uit I – Ik mis jullie!

Jealla uit D – Ik mis je en ik hou van je!

Elize uit I – Ik mis jullie heel erg en ik ben blij als ik morgen naar huis ga, maar het is wel gezellig! Ik heb net bloemen op mijn arm geschminkt. Het is heel mooi!

Leiding Daniel:  Tot morgen! Ik moet nu aardappels schillen van de hoofdleiding.

Hoofdleiding: Niet te veel praten Daniël, even lekker doorschillen.

Daphne uit N: We kregen donderdag 20 snoepjes, en het is leuk hier!

Aaron uit G: Het was leuk en ik miste je. Het snoep is lekker!

Femke uit G: We hebben vandaag Bonte Avond, en we gaan iets met ons groepje doen en hebben iets zelf bedacht. Groetjes Femke!

Elihom: Ik wil langer blijven, het is leuk bij het kamp en ik wil volgend jaar weer hier komen!

 

 

 

Meer fotos