brugkamp2 | maandag 02-08-2021

Brugkamp 2 - Zondag

Voor de één was het eerste nachtje wat korter dan voor de ander, maar fris en fruitig zat iedereen vanmorgen weer aan het ontbijt. Deze mooie zondag kunnen we niet anders starten dan met een goede praise-ochtend natuurlijk. Gelukkig hebben we onze eigen Maurin weer mee (ouders van vorig jaar zullen hem nog wel herkennen), die als ware worship-leader de groep meenam in een aantal liederen. Met Marit als zang, Niels op de gitaar en mijzelf op de toetsen staat er een ware leidingband voor de groep. Tijdens deze ochtend werd ook het geestelijke thema van de week geïntroduceerd: Wat heb je nodig om een goede sporter te zijn? André uit de keuken vertelde over een goede voorbereiding, waar hij met zijn professionele tafeltennis-carriere (op 70-jarige leeftijd) over mee kan praten. Hij nam ons mee door boeken van Paulus, die een stuk schrijft waar hij het geloof vergelijkt met een sportwedstrijd. De tieners hingen in ieder geval aan zijn lippen, en gingen gemotiveerd de zaal weer uit (hetzij geestelijk, hetzij fysiek omdat ze een potje tafeltennis wilden spelen tegen de grote baas). 

De keuken voorzag ons uiteraard weer van een heerlijke maaltijd om half 1, zodat de tieners met goed gevulde magen konden starten aan de spellen vanmiddag. En ik weet niet wat er in het eten gezeten heeft, maar wat een fanatisme lieten ze 's middags zien! Er viel behoorlijk wat water uit de hemel, maar dat deerde ze niet. De vetste sporten stonden namelijk klaar in een vijfkamp; van slagbal tot badminton en van voetbal tot 100m sprint. Iedereen had wel iets waar hij in uitblonk, of het nou in sporten was of in aanmoedigen ;) Totaal doorweekt stormden de tieners na dit spel naar de douches om op te warmen en een droog pak aan te trekken, zodat ze helemaal schoon weer konden verschijnen bij de groepjestijd. 

Groepjestijd is een apart fenomeen waar ik even de tijd voor zal nemen. Met de 11 kids van je eigen land + je 2 leiding duik je dan iets meer de diepte in. Je gaat samen het gesprek aan over het bovengenoemde thema: wat je nodig hebt om een sporter te worden. Vandaag stond dat dus in het teken van voorbereiding, en aan de hand van de wapenuitrusting van Efeze hebben we gepraat over wat die precies betekent. Het was onwijs gaaf om te zien hoeveel tieners nu al open durven te zijn, durven te bidden, en geïnteresseerd zijn in de ander. Dat belooft veel goeds voor de rest van de week! 

 

Met het Italiaanse thema van vandaag, kon er niets anders op het menu staan dan een heerlijke (vegetarische!!!) pasta. Sommigen hadden aan tafel nog grote praatjes over welke groente ze niet lekker vonden, maar aan het eind waren er toch verbazingwekkend veel lege borden, en gingen er meerderen voor een tweede ronde. Genoeg voor twee top-spellen als afsluiting: het beruchte Levend Stratego en Levend Kwartet. Alle energie werd er goed uitgerend, waardoor we rustig de dag konden afsluiten met de dagsluiting (vlogje van Jan, Heilige Herrie van Typhoon en heerlijke liedjes door de leidingband). 

Moe maar erg voldane groetjes van Juliette

Meer fotos