brugkamp2 | dinsdag 03-08-2021

Brugkamp 2 - Maandag

Dag 3 alweer, man man man wat gaat dat rap. Voor sommige leiding wordt dit ook wel het 'dip-dagje' genoemd (voor anderen is dat morgen, dus dit zijn altijd de twee leukste dagen voor ons ;) Tieners die nog niet door hun snoepvoorraad heen zijn, en maar blijven doorbunkeren en rondstuiteren. Tieners die nog niet door hun voorslaap-voorraad heen zijn en dus nog geen chronisch slaaptekort hebben opgebouwd. Maar wel leiding die met hun 'oudere' lijven met 3 nachten van zo'n 6 uur de vermoeidheid er in voelen kicken omdat je dat kampritme nog niet helemaal onder de knie hebt. Na de dip maakt dat altijd een 180 graden draai en kunnen wij er weer vol tegenaan, waar het bij de tieners dan eerder wat inkakt. De grote praatjes van het 'we gaan een nachtje doorhalen aan het einde van de week' worden dus meestal ook niet waargemaakt. Maar daarover zal ik u uiteraard op de hoogte houden in de loop van de week. 

Gelukkig hadden we een programma waar je u tegen zegt vandaag, waardoor we er als leiding vlekkeloos doorheen gekomen zijn. Met een nieuwe kamp-vertaling van een klassiekerspel zijn we de dag afgetrapt: Levend Monopoly. Martijn had een eigen spelbord gemaakt, in een Olympische Spelen editie. Bij verschillende posten konden ze dobbelsteenkaartjes of geld verdienen, om zo op het bord op de straten te komen en die te kopen. Er werd (door de meesten) fanatiek gerend, gezweet en gespeeld. Na al die verbrande calorietjes kon dat mooi weer aangevuld worden tijdens de lunch, waar onze lieve keuken zelf frietjes had gebakken <3 

Met een echt favorietje van de afgelopen jaren zijn we de middag ingegaan: minute-to-win-it. In 4 teams strijden ze dan tegen elkaar in kleine mini-games, zoals koekjes zonder handen van je voorhoofd in je mond krijgen, of zo veel mogelijk bottle-flips maken. Met goede muziek dankzij onze technicus Martijn en de presentator Maurin werd de hele middag aan elkaar gepraat. Vol fanatisme zaten de kids met rode koppies van inspanning hun eigen team aan te moedigen. 

Na een goed glas limonade doken ze allemaal onder de douce, waarna we de tweede keer groepjestijd in gingen. Vandaag stonden we stil bij Rust: hoe belangrijk het is om naast alle voorbereidingen en het bezig zijn, ook je rust te pakken. God nam zelf ook rust na de schepping, en riep Adam en Eva zelfs voordat ze begonnen met werken op om te rusten. Het resulteerde in mooie gesprekken over relaxen, burn-outs en de rust-dag. Toen we rook zag verschijnen vanuit het hoofdgebouw, verkaste iedereen onder luid gejuich naar de enige echte BK2-BBQ (al met al zijn we goed verwend door de keuken dus vandaag!). Er stond een heuse fruitsalade in watermeloen klaar, heerlijke aardappel- en huzarensalade, broodjes, pindasaus, etc. Het hield niet op! Het was mooi om te zien hoe respectvol de tieners ook met de keuken omgingen, hoe ze complimentjes gaven en ze betrokken bij hun gesprekken. 

's Avonds hebben we nog een leuk eindspel gedaan (Sporters en Coaches en Douane?) en sloten we zoals altijd weer af met een paar liederen. De eerste tiener stond te shinen naast Maurin om hem te begeleiden met zingen (Maurin is zijn stem al bijna kwijt ;), wat ze fantastisch deed. En toen echt naar bed, dus niet zoals alle tieners verwachten, naar een nachtspel toe. Wie weet komt dat nog....