jeugdkamp2 | dinsdag 03-08-2021

Follow the leader

"Oh say can you see, by the dawn's early liiiiight..." - Amerikaans volkslied
 

Op zondag landen we in de Verenigde Staten in het kader van America first. 

Wij startten daarom de dag met cornflakes en krachtvoer, om vervolgens voor het eerst in groepjes uiteen te gaan om na te denken over het dagthema "follow the leader". 

We dachten met elkaar na over wie is God, onze reisleider? Wat is Zijn karakter? 

Waarop de band eenmaal weer in de gehele groep voor het eerst met elkaar speelde en Nadine ons uitleg gaf over de natuur en het karakter van God. 

De bandleden waren allemaal erg ervaren dus ook zonder de versterkers werd het een feestje. 

Na zo lang op onze stoel te hebben gezeten verzamelde we op het veld om een sprintje te trekken naar het terrein; zo snel mogelijk inschrijven voor de workshops! 

Zonder dat er gewonden zijn gevallen is het iedereen gelukt wat plekjes te bemachtigen. 

Natuurlijk wordt er vervolgens volop 'rond de tafel' gespeeld, gefrisbeed en 'gechild'. 

Na de lunch moeten we namelijk hard aan de bak voor het zeskamp! Terwijl het droog is bereidden de leiding het spel voor, zodra het begon te regenen dachten we: we kunnen starten met het zeskamp. 

Ieder land streed om de overwinning door zoveel mogelijk punten (amerikaanse vlaggen) te veroveren op verschillende onderdelen als, beerpong, skilatten, brancardrace en mijnenveger.

Na een rondje high scores verbeteren mochten landen elkaar uitdagen en vervolgens zelfs vlaggen bij andere landen weghalen door te winnen in het spel. 

Het is het nog wel waard om te vermelden dat Cuba na 2 rondes op 3 vlaggen stond en na de finaleronde de winst heeft behaald in een gelijkstand met de Verenigde staten. 

Na al dit gesport, tijd voor wat lekkers, lekker binnen bbq'en was de oplossing tegen het regenachtige Nederlandse weer. 

Om de after-dinnerdip te voorkomen trokken douaniers en smokkelaars richting de grens. De eerste ronden waren de douaniers te sterk en haalde de smokkelaars 312EU op, waarna de nieuwe smokkelaars dit bedrag verdrievoudigde. De Rotterdamse haven is er niks bij.. 

Na een afsluiting van Enrico over wie de reisleider (God) voor hem is, was het tijd om lekker naar bed te gaan, ze lagen natuurlijk direct op 1 oor, zoals u kunt begrijpen. 

Het eerste deel van onze wereldreis zit erop... Op naar de volgende bestemming! 

Op maandag redden we de koningin! 

 

(door de regen zijn er geen foto's van het zeskamp, wel van de winnaars)

Meer fotos