jeugdkamp2 | donderdag 05-08-2021

Back to the basics en een cultuurshock

Na een heeeele lange vlucht belanden wij dinsdag in Burkina Faso! 

Hier gingen wij natuurlijk back to basics, wat allereerst betekende dat de deelnemers deze dag het natuurlijk ook zonder telefoon moesten doen. 
Als we dus een telefoon zagen, kreeg het hele groepje van deze deelnemer de dankbare taak om de douches na vanmiddag schoon te maken. 
Deden ze dit niet, konden zij verderop in deze week een beloning verwachten... 

Nadat we een voor Afrikaanse begrippen, rijkelijk varierend, ontbijt hebben genuttigd was het weer tijd voor de kickstarts. Hier hadden we het over het volk van Israel, hoe zij door de woestijn trokken. 
En spraken over onze eigen woestijn en droogte waar we soms in ons (geloofs)leven doorheen gaan. Na de kickstarts startte onze huisband weer met oefenen en gingen we met elkaar worshippen. Dit deden we nadat we de mensen die Paam Laafi hebben opgericht hebben gesproken via videobellen. Er werden vele vragen gesteld door de deelnemers en we kregen een mooi beeld bij het project waar we geld voor ophalen. 

Zoals u heeft gemerkt zit er een vaste indeling in onze dagen, dat is zowel voor de leiding als voor de deelnemer erg prettig ;) Dus gingen we uiteraard na de worship door met de workshops en werden er weer mooie gesprekken gevoerd en creatieve dingen ondernomen. 

Na een opnieuw overheerlijke lunch was het tijd voor actie. De deelnemers werden verzocht om kleren aan te doen die eventueel vies mochten worden. Gelukkig werd daar gehoor aan gegeven, want in de middag barstte de ''dirty games'' los. Er werden verschillende spellen gespeeld, waaronder eieren gooien, een waterparcours afleggen en uiteraard het sokworstelen. De ene deelnemer was nog smeriger dan de andere, maar alle spellen werden met veel plezier en fanatisme gedaan.

Na een welverdiende douche genoot iedereen van een heerlijke maaltijd. Toen de buiken gevuld waren, werd er binnen ''over de streep'' gedaan. Mensen stapten over de streep wanneer de genoemde stelling van toepassing was op zijn/haar leven. Alles werd in stilte gedaan. Het was mooi om iedereen beter te leren kennen, zonder een woord te zeggen. Er werd afgesloten en nagepraat bij het kampvuur. Door de intensieve dag vonden de deelnemers het niet erg om het bed in te duiken en snel te slapen. Op naar de volgende bestemming... 

Op woensdag gingen we naar china! Hier ervaarden de deelnemers een ware cultuurshock. We spraken met elkaar over hoe het is om Christen te zijn in een niet-christelijke omgeving. 
Na de kickstarts zongen we liedjes en was het tijd voor de laatste ronde van de workshops! 

Na een heerlijke lunch gingen we de hei op om vlaggen te veroveren door middel van lasergamen. Iedereen werd hier behoorlijk fanatiek, er werd op elkaar geschoten en er werden vele discussies gevoerd over wie de winnaar was. 

's Avonds werd het fanatisme nogmaals opgevoerd na een heerlijk bord bami werden een aantal leiding in de wasbak speciaal gegooid, om vervolgens door te gaan naar de spelletjesavond. 
Hier werd hard gestreden om sushi. Er vlogen rozijnen en kaartjes door de ruimte maar uiteindelijk kon er maar 1 team winnen. 

Na een kort dutje werden de deelnemers gewekt voor het nachtspel. Hier moesten de deelnemers stempels op hun boardingpasses verdienen door een landenkwartet behalen. 
Ze moesten hierbij 1.5 meter houden van het virus want de coronaspreaders lagen op de loer en dan kon je zomaar 3 minuten in quarantaine worden geplaatst.
Gelukkig werd er volop gevaccineerd waardoor de deelnemers veilig alle landen konden bezoeken. 

Rond een uur of 4.30 kon er eindelijk worden geslapen. Gelukkig was het maar een korte vlucht naar Cuba, waar we op donderdag als laatste zullen belanden..

Meer fotos