BK1 2022 - Dinsdag en woensdag

2022:07:25 14:03:14

We hebben zelden zo lang uitgeslapen op Brugkamp als afgelopen dinsdag. Nooit eerder hadden we ook niet één maar twee nachtspellen. Daar moesten we even van bijkomen. We begonnen de dag als jongens en meiden apart. Lekker brunchen, met elkaar zingen en nadenken over vriendschap. De jongens zijn vervolgens aan de Highland Games begonnen. Niet schrikken als je de video's ziet: er zijn geen gewonden gevallen en het was ondanks de strijdlustigheid écht gezellig. Ondertussen waren de meiden vooral met meidendingen bezig (ik weet niet precies met wat, want ik mocht er niet bij zijn, maar ze vonden het heel 'relaxed'). Pas aan het einde van de middag troffen de jongens en de meiden elkaar weer, want toen speelden we 'Jongens tegen de meiden'. En oh, wat waren ze fanatiek. 's Avonds hebben we de laatste krachten gebruikt bij het Zweeds Loopspel en kwamen we daarna op adem onder het genot van een snoepje, want het snoepwinkeltje voor OM is wederom een succes.

Als je in het filmpje activiteiten voorbij ziet komen die je al eerder hebt gezien... dat klopt! Woensdag was de tweede ronde van de workshops. De deelnemers gingen aan de slag met weer iets heel anders dan wat ze de vorige keer deden. We hebben genoten van hun talenten en het viel ons echt op dat veel deelnemers heel zelfstandig aan de slag kunnen en willen zijn. Gaaf!
's Middags zijn we op zoek gegaan naar de Tien Geboden. Die bleken in een kist begraven te liggen op de hei, maar voordat de deelnemers daar achter kwamen, moesten ze de codes kraken en een bijbelgedeelte interpreteren. Leuk als de inhoudelijke en actieve gedeelten van het kamp zo bij elkaar komen.
Woensdagavond werden de jongens en meiden héél even opnieuw gescheiden, maar nu om juist samen te werken. Ze hadden allebei een gedeelte van het bos tot hun beschikking waar informatie te vinden was. Het was alleen wel de helft van de informatie. Voor de andere helft, moesten de jongens bij de meiden zijn en andersom. Dat zorgde voor een leuke samenwerking.
Het meest bijzondere gedeelte van de woensdag was het wandeltheater. Dat klinkt onbekend, maar is inmiddels een traditie op Brugkamp 1. Zowel bij de leiding als bij de deelnemers hebben we dit jaar ruime beschikking over toneeltalent, dus daar heeft de rest van het kamp flink van genoten. De beelden hiervan komen in een volgend filmpje. 

Nu wordt er af en toe gezucht: donderdag wordt alweer de laatste hele dag... 

28 jul 2022 - 00:00
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
23/07 TK1: De eerste 24 uur Tienerkamp 2023

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!