Zondagmiddag, Maandag en Dinsdag

Lieve ouders!

Eindelijk weer een bericht vanaf het Mussennest! We hebben het hier zo druk dat we eindelijk een gaat hebben gevonden om een berichtje te schrijven.

Op zondagmiddag zijn we lekker het bos in geweest, en hebben we leuke spellen gedaan! Op zondagavond hadden we de jongens en meidenavond. De jongens en meiden hadden apart van elkaar een gezellige avond met een mooie boodschap. Bij de meiden bovenbouw ging het bijvoorbeeld over sterke vrouwen. De meiden gingen boogschieten, outdoorbowlen en hadden kleimaskers. Ze kregen een boodschap mee aan de hand van een sterke vrouw uit de bijbel: Rachab.

Op maandag ochtend ging het over God danken, en daar hoorde de wijsvinger bij. In de middag hadden we workshops. De kinderen konden zich inschrijven voor : EHBO, wildspotten, journalistiek, fotografie, styling, EHBO, koekjesbakken, dans, rugby/bootcamp, schilderen of huttenbouwen. Het leuke van de workshops is dat de kinderen echt iets kiezen wat ze leuk vinden. Hoewel je er voor de leukste workshops wel het eerste bij moet zijn. De keuze was eerst in de rij voor het snoepwinkeltje of eerst in de rij voor de workshops. :) Omdat eigenlijk alle workshops superleuk waren hebben we een heerlijke middag gehad.

De wildspotters (als je het mij vraagt de meest geweldige workshop) moesten een eind lopen, maar zijn wilde stieren, een muis, een hert en een hagedis tegen gekomen. De lange wandeling was het dubbel en dwars waard!

Op maandagavond stond eigenlijk het kampvuur gepland, maar door het weer mogen we van de boswachter geen kampvuur houden. (We geven hem overigens he-le-maal gelijk.) Vanwege de warmte zijn de kids lekker op tijd naar bed gegaan gisteren. Waardoor we vanochtend weer fris en fruitig aan een nieuwe dag konden beginnen.

Vandaag is het alweer dinsdag. Vanmorgen hadden we een mooi ochtendprogramma. Het ging over sorry zeggen. Het is soms best moeilijk om sorry te zeggen. We hebben ook geleerd dat we elkaar 7 x 70 keer moeten vergeven. En dat is zoveel... dat het eigenlijk altijd is.

Vanmiddag hebben we de zeskamp gehad. We hebben een zwembadje en een stormbaan en er was heeeel veeeeel water. Echt heel veel.
Vanavond staat de BBQ op de planning, en ook vandaag niet te laat naar bed. Zodat we morgen weer fit de dag kunnen beginnen.

De warmte geeft ons dit jaar behoorlijk wat uitdaging. We zien erop toe dat de kinderen drinken, drinken en nog eens drinken. We hebben het koekje vervangen door een zoutere snack en we checken goed of de kinderen voldoende eten en voldoende slaap krijgen.

Vanmiddag was er een brand bij Otterlo. De kinderen hebben hier niets van mee gekregen maar als leiding zijn we zeer alert geweest. We kregen al snel uitsluitsel van de brandweer dat er geen gevaar voor ons was, en dat de brand al snel onder controle was. We hebben wat berichtjes van bezorgde ouders gehad, en dat is helemaal begrijpelijk. We willen jullie ook via deze weg meegeven dat wij hier zeer alert op zijn. Wij hebben ook een BHV'er mee op kamp die de veiligheid van ons allemaal in de gaten houdt en wanneer nodig maatregelen neemt.

De kinderen staan nu lekker onder de douche en de sfeer is goed! Ondanks alle uitdagingen van de warmte, is het op dit soort tijdstippen ook wel erg lekker! We merken wel dat het moeilijk is om gaatjes te vinden om de blog te schrijven, maar we gaan ons best doen er morgen minimaal 1 online te zetten met o.a. wat persoonlijke groeten van kinderen.

Er zijn inmiddels ook 3 journaals gemaakt, en de linkjes daarnaar toe komen hopelijk morgen op de blog te staan!

Veel kusjes en groetjes van alle kids en leiding uit het Beruchte Beroependorp!

24 jul 2018 - 00:00
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
De dag die je wist dat zou komen... 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!