Zonder strijd....

Goedemorgen, goedemorgen en misschien ook wel goedenacht!

Ja ja, de ochtend na het nachtspel is altijd een erg bijzondere ochtend. Je komt in aanraking met lastige vragen als "Wie is er moeier; de deelnemers of de leiding?", "Heeft een uurtje langer slapen zin of niet?" en "Is het eigenlijk nog nacht, is het al ochtend of maakt het niet zoveel uit?"
Maar we weten: zonder strijd geen overwinning! Dus wat betreft dat soort vragen... daar komen we met elkaar vast wel uit. wink

In de afgelopen dagen zijn we met elkaar bezig geweest met workshops, een bezoek aan Ede met bijbehorende opdrachten, het zeskamp en inderdaad ook het befaamde nachtspel!
Bij de workshops konden de tieners zelf kiezen wat voor activiteit ze wilden ondernemen. Creatief, muziek, sport, acrobatiek, kokkerellen en zelfs een heuse videoclip is opgenomen, voor elk wat wils! In de foto's hierboven is ook een kleine expositie te zien daarvan.
In Ede was het de bedoeling zoveel mogelijk van de 58 opdrachten die gedaan konden worden ook daadwerkelijk uit te voeren (bewijs moest bij de leiding worden aangeleverd uiteraard) waarmee punten gehaald konden worden. We kunnen oprecht zeggen dat het centrum van Ede deze week een stukje gezelliger was, haha!

Een veelgestelde vraag in elke kampweek is uiteraard: wanneer is het nachtspel?! Want dat is toch altijd wel een belangrijk onderdeel van de week. Nu hebben we dankbaar misbruik gemaakt van een wat vervelender bericht wat u vast niet is ontgaan: een bosbrand in de omgeving van Otterlo. Zoals jullie wellicht gelezen hebben in de verspreide e-mail hebben we in nauw contact met de hulpdiensten en andere kamplocaties de ontwikkelingen daarvan nauwgezet gevolgd, maar uiteindelijk heeft het geen invloed gehad op ons programma. Maar omdat dit toch al was gebeurd, was ons antwoord op de genoemde vraag: "Het was wel de planning, maar nu is het eigenlijk te gevaarlijk, dus het gaat niet door" (uiteraard, als het écht gevaarlijk was geweest hadden we het nooit door laten gaan). Met veel kabaal werden de deelnemers uit hun bedden getrommeld en trokken ze de conclusie dat ze lichtelijk in de maling waren genomen. laugh
Eén van de kampleiders heeft een militaire opleiding gehad en heeft kunnen regelen dat een militair oefenterrein waar Willem-Alexander vaak traint, wat héél toevallig naast de kamplocatie lag, beschikbaar was gesteld aan OZK. Daar speelden we het Konings-Smokkelspel!

Als jullie het uitzicht van mij zouden kunnen zien terwijl ik dit schrijf, zouden jullie een groep jongens zien die luisteren naar een verhaal over vriendschap tijdens onze aparte jongens- en meidenochtend. Het is waardevol om óók alleen als jongens en alleen als meiden onder elkaar het eens te hebben over dingen als vriendschap, God en de dagelijkse dingen. Stuk voor stuk zijn deze tieners kinderen van God en waardevol vanaf het topje van hun hoofd tot het puntje van hun tenen. Wij mogen ze als leiding meegeven dat ze zijn bedoeld en bedacht, zonder uitzondering!

19 sep 2018 - 00:00
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Brugkamp 2 - Donderdag 2019

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!