Woensdag

Gisterochtend was alles weer even bij het oude. Ontbijt wanneer je hoort te ontbijten, ochtendprogramma in de ochtend en niet om twaalf uur ’s middags. Voor een aantal kinderen een welkome opluchting, anderen hadden wel nog een keer friet bij het ontbijt gelust.

De woensdag stond in het teken van “Jezus verandert jou”. Lynn vertelde daarom het verhaal van de verloren zoon en stelde ons de vraag wie van de twee zoons, de oudste of de jongste, nu eigenlijk verloren is. Een ingewikkelde vraag waar lang in de groepjes over is doorgepraat.

Na weer een zonnebrandinsmeermomentje vertrokken we op de fiets naar Ede. We maakten een prachtige fietstocht midden door het natuur en speelden in Ede een fotospel. De interesse daarvoor was wisselend. Sommige tieners vonden de ijsjes in de McDonalds toch interessanter, geef ze eens ongelijk.

Vanwege het warme weer hebben we daarna een spontaan zwembadbezoek ingepland. Heerlijk om af te mogen koelen in het zwembad voordat we weer op de fiets terug gingen. Om zeven uur kwamen we, na een omweg omdat de weg werd versperd door een kudde wilde runderen, weer aan op De Boomstronk.

Vanaf dat moment gingen de jongens en meiden apart de avond in. De vrouwen aten een heerlijke pasta en de mannen kregen cheeseburgers van de grill. Daarna werd in beide groepen door leiding en tieners over verschillende onderwerpen gepraat. Zo konden de meiden allemaal anoniem een vraag stellen aan de leiding en werd bij de jongens onder andere gesproken over het belang van vriendschap. Een mooie avond waarin we veel met tieners mochten bidden en tieners ook met elkaar baden.

Vandaag staat in het teken van “Jij verandert jouw omgeving”. Aan de hand van verschillende workshops over duurzaamheid, getuigen, gebed, gastvrijheid en onrecht in de wereld kijken we naar de impact die je kan hebben in de wereld om je heen. Daar gaan we niet alleen over praten, maar ook wat mee doen! Daarom doen we vanmiddag vrijwilligerswerk. Zo gaat een aantal tieners waterspellen doen met vluchtelingen en gaan anderen bingoën met bejaarden. We zijn blij dat we zo op kamp ook met de wereld buiten de kampmuren bezig te zijn!

26 jul 2018 - 11:38

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!