Maandag 30 juli

Eindelijk was het vandaag zover. De dag waar de tieners allemaal al dagen op zaten te wachten: we gingen naar Ede! Dus lunchpakketjes mee (voor degenen die niet al hun geld op wilden maken aan de McDonald's) en rijden met die auto's! Het was veel geregel, maar dankzij de goede roosters van de hoofdleiding is iedereen veilig in Ede aangekomen. Daar deden we een spetterend spel, namelijk: Levend Koehandel. Het was een paradijs voor de tieners; een heerlijke combi van shoppen, snoep kopen en niet getikt worden. Helemaal uitgelaten en oververhit kwam iedereen op tijd weer terug bij de Mac voor een laatste ijsje, en reden we weer terug. Het was een prachtige terugtocht met kinderen voor kinderen en k3 concerten in de auto. Lekker op zijn kamps kwam toen de plotselinge overgang naar serieus. De tieners beginnen er al een beetje aan te wennen en de tijd met kleine groepjes gaat steeds beter. Vandaag ging het over wachten; hoe je daarmee omgaat, hoe je die tijd nuttig kan gebruiken en hoe God wachttijden kan gebruiken voor iets positiefs.

's Avonds kregen we van de keuken een lekker broodje knakworst, aangezien de meeste tieners zich behoorlijk vol en/of misselijk hadden gegeten in Ede. Een echte vullende maaltijd zat er dus niet in, maar wel een goed bodempje voor het avondspel: we deden een variant van Minute to Win it! De hele groep zat, ingedeeld in drie groepen, op de grond in een rij. Telkens mocht degene die vooraan zat strijden tegen de andere twee teams met een klein spelletje. Zo moesten ze bijvoorbeeld een doos tissues zo snel mogelijk leeg trekken, een teamgenoot mummificeren met een wc-rol of een koekje vanaf je voorhoofd in je mond krijgen zonder je handen te gebruiken. De stemming zat er goed in, mede dankzij de prachtige muzikale toevoeging van hoofdleiding Pieter, die prachtige soundeffecten en muziekjes ter gehore bracht. Het liep allemaal op rolletjes, totdat er na het laatste spel honderden tic-tacjes op de grond lagen. Gelukkig konden we twee tieners aanwijzen voor strafcorvee om de leiding te helpen met opruimen.

Natuurlijk sloten we de avond af met de dagsluiting. We hebben weer een paar prachtige nummers gezongen, gekeken naar de heilige herrie (Arms Wide Open van The Script) en de vlog van Nathan. Het was nog redelijk licht toen we klaar waren, tot teleurstelling van de tieners. "Moeten we nu al naar bed?" Maar dat was uiteraard niet het geval, want het was tijd voor het tweede nachtspel! Met zijn allen liepen we rond 10 uur naar de hei, om daar een gaaf smokkelspel te spelen. Een paar kleine schrammetjes en licht pijnlijke enkels tijdens het spel, maar dat was allemaal na een gezellig gesprekje bij de EHBO-post alweer opgelost. Alleen maar bewijs van het fanatisme van iedereen! Helemaal uitgeput snel die bedjes in en bijslapen voor de volgende dag!

30 jul 2018 - 00:00

Meer fotos

, , ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Kinderkamp - donderdag - Oogstfeest! 2021

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!