Kampvuuravond
2011:07:31 12:25:37

Stichting Gave

Sinds 2016 werken we samen met Stichting Gave om een aantal kinderen die als vluchteling in een asielzoekerscentrum in Nederland zijn, een mooi en onvergetelijk kinderkamp te bieden.

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst kinderen vanuit een AZC met het kinderkamp mee kunnen laten gaan. Veel van deze kinderen zijn al maanden in een onzekere situate, maar op kamp zijn ook deze kinderen gewoon weer lekker kind en genieten van het programma. We zijn heel erg blij met deze samenwerking.

Onvergetelijke zomerkampen

De kinderen die met onze kampen meegaan bezoeken over het algemeen ook een van de kinderbijbelclubs die Stichting Gave organiseert bij een aantal AZC's en zijn minstens een half jaar in Nederland waardoor ze inmiddels redelijk Nederlands spreken en hier ook naar school gaan. Sommige kinderen wachten al lang op een permanente verblijfstatus, sommige kinderen zitten nog maar net in de procedure. Voor elk kind is het kamp een onvergetelijke week waarin ze weer helemaal zichzelf mogen zijn!

Toerusting en bemiddeling

Stichting Gave zorgt voor een stuk toerusting van onze kampleiders en bemiddelt in de contacten die we hebben met kinderclubs die betrokken zijn bij een AZC. Stichting Gave is op allerlei manieren betrokken bij het helpen van vluchtelingen. Vanuit Stichting Onvergetelijke Zomerkampen delen we de passie dat ieder kind gezien & geliefd wordt. En dat geldt zeker voor kinderen met een vluchtelingenachtergrond!

Financiering, helpt u mee?

Voor de financiering van het kamp zorgen de ouders en Stichting Gave samen voor een derde van het kampgeld, een derde komt uit ons solidariteitsfonds en een derde wordt bekostigt uit rechtstreekse giften hiervoor. Wat was het geweldig om ook deze kinderen afgelopen jaar te zien genieten van het kamp en daar te horen en te ervaren hoeveel God ook van hen houdt!

Iedereen kan mee!

Door vroeg te boeken en te betalen geeft u ons als stichting een stuk zekerheid in de voorbereiding en u ontvangt zelf een leuke korting.
Met een vrijwilliger 'sterke-schouder'-toeslag steunt u het fonds voor gezinnen die de reguliere kampprijs niet kunnen betalen.
Als u meerdere kinderen aanmeldt kunt u een beroep doen op gezinskorting die oploopt als u een groter gezin hebt.