2016:07:31 20:49:12
2011:07:31 12:32:31
2011:07:31 12:25:37

In veilige handen

"In Veilige Handen" is een toolkit bedoeld om een organisatie te helpen maatregelen te nemen die seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Stichting Onvergetelijke Zomerkampen maakt hier gebruik van. De toolkit is ontwikkeld door Movisie, NOC*NSF en Scouting Nederland en helpt ons om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken, richtlijnen te ontwikkelen voor scenario's en dilemma's, en verder hulpmiddelen om tot een gedragscode en omgangsregels te komen.

Bespreekbaar maken

We zijn als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen erg enthousiast over de toolkit en dat zal de komende jaren steeds meer praktische uitwerking krijgen. De toolkit moet echter niet gezien worden als iets dat even eenmalig invoerd wordt. Het programma houdt zijn waarde juist door voortdurend met elkaar in gesprek te gaan en te blijven voor een stuk bewustwording en bespreekbaarheid. 

Heeft u over dit onderwerp ideeën, suggesties of juist vragen? Neem gerust contact met ons op, we gaan hier graag over in gesprek. Meer informatie over het propramma 'In Veilige Handen' vindt u op www.inveiligehanden.nl.

Reacties van ouders

Een week vol vriendschap, avontuur, plezier en diepgang!

Anita ZwemmerOuder van een kampdeelnemer

Ik vind het heel belangrijk dat ons kind leuke ervaringen opdoet in combinatie met onderwijs over God. Dit soort kampen zijn herinneringen waar ze het hun hele leven over kunnen hebben. En dan goed dat bij die herinnering een goede ervaring met God hoort.

Nelleke VersteegOuder van een kampdeelnemer

De leukste week van het jaar voor de kinderen! En voor ons als ouders een week zonder kinderen wetende dat ze in goede handen zijn.

Nethanja de WaardOuder van een kampdeelnemer

Voor onze dochter is het fijn om in een groep samen dingen ondernemen en genieten. Voor ons als ouders is het belangrijk dat ze in een groep durft te zijn zonder ouders en daar veel leert en geniet.

John OldenhageOuder van een kampdeelnemer

We laten de kinderen met een gerust hart bij jullie achter. Doordat allerlei info vantevoren al heel duidelijk is doorgenomen, wekt dat vertrouwen bij zowel de kinderen als bij ons, de ouders. De kinderen kijken er het hele jaar al naar uit.

Saskia PlaatsmanOuder van een kampdeelnemer

Onze vakantie moet om de Onvergetelijke Zomerkampen heen gepland worden, dus dat zegt veel!

Rob LagendijkOuder van een kampdeelnemer

Het Tienerkamp is voor onze kinderen een week waarin ze vrienden maken, avonturen beleven en ontspannen met God en de bijbel bezig zijn, aan het denken worden gezet!

Petra van der LeiOuder van een kampdeelnemer

Tijd doorbrengen met tieners en jeugd die een plek hebben voor God in hun leven. Dat vinden we belangrijk voor onze kind(eren). Waar wij enthousiast over zijn is de creativiteit waarmee het georganiseerd wordt en de leiding daar zoveel tijd voor reserveert.

Ellen VollmullerOuder van een kampdeelnemer

Onze dochter vond het erg leuk! Ook wel spannend, maar na de week overwegend leuk. Zelf vonden wij als ouders het heel mooi dat ze zo blij en enthousiast terugkwam, ze bleef maar zingen.

Inez Viersen-GeusebroekOuder van een kampdeelnemer

Voor ons telt het ontmoeten van andere christelijke kinderen, vrolijkheid en leuke dingen doen. Er is een goed evenwicht tussen serieus en plezier

Arianne ten KloosterOuder van een kampdeelnemer

Op dit kamp kun je christelijke leeftijdsgenoten leren kennen en opgebouwd worden in je geloof in een ontspannen omgeving.

Margret van LoonOuder van een kampdeelnemer

Mooie combi van met het geloof bezig zijn en vrije tijd (spellen, sporten e.d.). Leiding trekt echt op met de kinderen. Alles is goed geregeld, er is over nagedacht, waardoor je je kind met een gerust hart achter kunt laten.

Ingrid van TolOuder van een kampdeelnemer