In veilige handen

"In Veilige Handen" is een toolkit bedoeld om een organisatie te helpen maatregelen te nemen die seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Stichting Onvergetelijke Zomerkampen maakt hier gebruik van. De toolkit is ontwikkeld door Movisie, NOC*NSF en Scouting Nederland en helpt ons om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken, richtlijnen te ontwikkelen voor scenario's en dilemma's, en verder hulpmiddelen om tot een gedragscode en omgangsregels te komen.

Bespreekbaar maken

We zijn als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen erg enthousiast over de toolkit en dat zal de komende jaren steeds meer praktische uitwerking krijgen. De toolkit moet echter niet gezien worden als iets dat even eenmalig invoerd wordt. Het programma houdt zijn waarde juist door voortdurend met elkaar in gesprek te gaan en te blijven voor een stuk bewustwording en bespreekbaarheid. 

Heeft u over dit onderwerp ideeën, suggesties of juist vragen? Neem gerust contact met ons op, we gaan hier graag over in gesprek. Meer informatie over het propramma 'In Veilige Handen' vindt u op www.inveiligehanden.nl.