algemeen |

Shuffle Zomerkampen 2019

Er zal dit jaar tijdelijk een shuffle plaatsvinden waardoor Tienerkamp week 1 en Jeugdkamp week 1 op een andere locatie plaatsvinden dan afgelopen jaren.

De zomervakantie valt qua regio's dit jaar dusdanig dat voor TK1 en JK1 de Boomstronk en de Houtkamp niet beschikbaar waren. We zijn erg blij dat we twee fantastische alternatieven hiervoor hebben gevonden voor dit en komend jaar. Daarna zullen we weer intrek nemen in de bekende locaties.

Tienerkamp week 1 op de Peppelenburg

Tienerkamp week 1 zal dit jaar plaatsvinden op De Peppelenburg in Otterlo. Deze locatie is op nog geen 2 minuten lopen van de Boomstronk dus kan er gebruik gemaakt worden van hetzelfde bos en zullen ook de routes voor het fietsen onveranderd zijn. De Peppelenburg is een moderne groepsaccomodatie met ruime slaapzalen, een mooie recreatiezaal en een fijn veld voor sport- en spel.

Vanaf de Peppelenburg ben je zo op de 'Valouwe', Wekeromse Zand of het Roekelse bos. Dit zijn unieke natuurgebieden met moeflones, wilde zwijnen en edelherten. De kans om hier wild te spotten is groot en anders kun je de sporen ervan nog wel vinden. Dit maakt de Peppelenburg tot een mooie uitvalsbasis om te genieten van een week Tienerkamp.

Groepsaccomodatie De Peppelenburg Apeldoornseweg 186, 6731 SC, Otterlo (www.peppelenburg.nl)

Jeugdkamp week 1 op Basecamp Mussennest

Jeugdkamp week 1 zal dit jaar plaatsvinden op Basecamp Mussennest in Otterlo. Hiervoor transformeren we het legertentendorp op het Mussennest in een basecamp met eigen toiletten en douches. Ook komt er een tijdelijke omheining om daarmee een unieke sfeer en beleving aan dit kamp te geven. Dit basecamp biedt alle mogelijkheden om actief bezig te zijn en gezellige avonden te beleven bij de speciale kampvuurkuil.

Supergaaf is hoe dicht je deze plek bij het bos bent. Vlakbij dit terrein vind je sporen van herten, dassen en boommarters. En de zandverstuiving is een magische plek om mee te maken. Door de unieke avontuurlijke mogelijkheden is deze locatie een bijzondere plek voor Jeugdkamp week 1. Speciaal is dat elders op het terrein het kinderkamp plaatsvindt; de verschillende delen van het veld zullen afgescheiden zijn en ook een eigen toegang hebben.

Basecamp Mussennest (ter hoogte van) Beekdalseweg 2, 6731 SG, Otterlo (www.hetmussennest-otterlo.nl)

Na volgend jaar?

Na volgend jaar trekken we gewoon weer in de vertrouwde locaties. Natuurlijk zullen we hierbij ook nadenken over het groeiende aantal deelnemers van de kampen en de situatie op dat moment. Dit jaar zal het voor de verschillende kampen - naast de voordelen - natuurlijk ook wel even wennen zijn. Toch hebben we er alle vertrouwen in dat alle kampen dit jaar weer onvergetelijk zullen worden. In dt kampbrief die we in juni versturen, plaatsen we nog meer informatie over de accomodaties en een aangepaste routebeschrijving.