Heimwee

Het is heel natuurlijk dat kinderen heimwee hebben. Dit kan naar ouders, familieleden, huisdieren of gewoon naar huis zijn. Vaak hebben kinderen hier alleen in de eerste dagen last van, wanneer zij net van uit vertrouwde omgeving zijn, en alles nog wat wat onbekend is.

Hoe gaan we met heimwee om?

Als kampleiding luisteren we naar het verhaal van het kind en proberen het kind daarna weer bij het programma te betrekken. Het is vaak in de rustige momenten dat kinderen heimwee krijgen. Door te wijzen op leuke dingen die gaan komen en het kind aan te moedigen om weer lekker mee te doen, vergeten kinderen vaak hun heimwee. Meestal zie je dan weer een vrolijk kind door het bos rennen.

Overleg met ouders

Soms kan heimwee ook erger zijn of worden. Als een kind hier moeilijk uit te halen is bellen we met de ouders. We vertellen dit niet aan het kind met heimwee omdat dit de heimwee erger kan maken. We overleggen met de ouders hoe we er het beste mee om kunnen gaan.

Wat als het echt niet gaat?

Als we zien dat een kind echt ongelukkig is, niet over de heimwee heen komt of blijft aangeven dat het naar huis wilt nemen we hierover contact op met de ouders. Ouders kennen hun kinderen het beste en in overleg met de ouders bespreken we wat we gaan doen. Sommige ouders besluiten hun kind meteen op te halen en andere ouders willen dat hun kind probeert door te zetten. Die keuze is echt afhankelijk van het kind, de ouders, de situatie en hoe de leiding de situatie beoordeeld.

Kort samengevat

  • We zullen er alles aan doen om kinderen met heimwee een positieve kampervaring te bieden
  • Als dat niet lukt contacten we ouders om te overleggen hoe zij erin staan en wat we gaan doen.
  • In overleg kunnen ouders altijd de hoofdleiding bellen om te vragen hoe het met hun kind gaat.

Contact

WIlt u graag overleggen? Neem dan gerust contact met ons op!

Reacties van ouders

Een week vol vriendschap, avontuur, plezier en diepgang!

Anita ZwemmerOuder van een kampdeelnemer

Het Tienerkamp is voor onze kinderen een week waarin ze vrienden maken, avonturen beleven en ontspannen met God en de bijbel bezig zijn, aan het denken worden gezet!

Petra van der LeiOuder van een kampdeelnemer

Tijd doorbrengen met tieners en jeugd die een plek hebben voor God in hun leven. Dat vinden we belangrijk voor onze kind(eren). Waar wij enthousiast over zijn is de creativiteit waarmee het georganiseerd wordt en de leiding daar zoveel tijd voor reserveert.

Ellen VollmullerOuder van een kampdeelnemer

Onze dochter vond het erg leuk! Ook wel spannend, maar na de week overwegend leuk. Zelf vonden wij als ouders het heel mooi dat ze zo blij en enthousiast terugkwam, ze bleef maar zingen.

Inez Viersen-GeusebroekOuder van een kampdeelnemer

Jullie kampen zijn gewoon geweldig, de naam van het kamp klopt helemaal. Er is een stukje inhoud, maar vooral ook veel sport en spel. De kinderen zien er maanden van tevoren naar uit. Niet om specifieke dingen, maar gewoon het geheel.

Annette van den BoogaardOuder van een kampdeelnemer

We laten de kinderen met een gerust hart bij jullie achter. Doordat allerlei info vantevoren al heel duidelijk is doorgenomen, wekt dat vertrouwen bij zowel de kinderen als bij ons, de ouders. De kinderen kijken er het hele jaar al naar uit.

Saskia PlaatsmanOuder van een kampdeelnemer

Voor ons telt het ontmoeten van andere christelijke kinderen, vrolijkheid en leuke dingen doen. Er is een goed evenwicht tussen serieus en plezier

Arianne ten KloosterOuder van een kampdeelnemer

De zomerkampen zijn voor onze kinderen een week waar ze het hele jaar naar uitkijken. Waar ze opgebouwd worden in hun geloof en waar ze enorm veel plezier beleven met andere kinderen/tieners. Het is echt een topweek in het jaar!

Lizelotte VerkerkOuder van een kampdeelnemer

Mooie combi van met het geloof bezig zijn en vrije tijd (spellen, sporten e.d.). Leiding trekt echt op met de kinderen. Alles is goed geregeld, er is over nagedacht, waardoor je je kind met een gerust hart achter kunt laten.

Ingrid van TolOuder van een kampdeelnemer

De leukste week van het jaar voor de kinderen! En voor ons als ouders een week zonder kinderen wetende dat ze in goede handen zijn.

Nethanja de WaardOuder van een kampdeelnemer

Het is een leuke kampweek met toffe activiteiten, nieuwe vrienden maken en lekker even weg van huis. Tegelijkertijd is het voor onze dochter een gelegenheid om buiten het 'gewone' geloven in de thuissfeer stil te staan bij haar relatie met God.

Ruben RidderhofOuder van een kampdeelnemer

Voor onze dochter is het fijn om in een groep samen dingen ondernemen en genieten. Voor ons als ouders is het belangrijk dat ze in een groep durft te zijn zonder ouders en daar veel leert en geniet.

John OldenhageOuder van een kampdeelnemer