Kampregels

De kampregels bij Stichting Onvergetelijke Zomerkampen zijn geen doel op zich. Ze zijn bedoeld om duidelijke grenzen af te spreken. Binnen deze grenzen is het kamp voor iedereen prettig en leuk. Onze kampregels hangen samen met onze waarden van respect, eenheid, veiligheid en vertrouwen.
 
Het doel van deze kampregels is het scheppen van een veilige en prettige omgeving waarin ieder kind een onvergetelijk zomerkamp kan hebben, daarom gaan ouders als deelnemers er van te voren mee akkoord.
 
Enkele belangrijke punten uit de kampregels van de verschillende kampen:
 
Alcohol en drugs
Het bezit en gebruik van alcohol en drugs is de hele week binnen en buiten het kampterrein niet toegestaan.*)
 
Medicijnen
Medicijnen die de deelnemer nodig heeft worden aan het begin van de week door de leiding verzameld en tijdens de week aan door de groepsleiding verstrekt. We kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor medicijnen die van te voren niet zijn bekend gemaakt op het inschrijfformulier.
 
Energiedranken
Vanwege minder positieve ervaringen en onderzoek naar de effecten ervan, trekken we één lijn op het gebied van energiedranken. Deze zijn niet toegestaan tijdens de kampweek.
 
Apparatuur
Apparatuur zoals mobiele telefoons, game-consoles, smartphones, laptops, tablets, portofoons, luidsprekers, gps-systemen en gelijksoortige installaties horen natuurlijk niet thuis op kamp. Het beste is dat deze niet worden meegenomen naar kamp, maar als we ze tegenkomen worden ze ingenomen tot het einde van de week. Het gebruik van een MP3-speler is toegestaan, als je je daardoor niet afzondert van de groep.

*) Aanvulling voor het jeugdkamp:
Deelnemers met toestemming van hun ouders kunnen op vier vaste momenten (na het eten en voor het slapen). Ook buiten het kampterrein zijn deze regels van kracht.

*) Aanvulling voor het topkamp:
Op het topkamp (ons 18+ jongvolwassenenkamp) is roken eigen verantwoordelijkheid maar dient altijd te gebeuren zonder overlast voor de groep. Verder wordt er op enkele momenten in de week (alleen onder begeleiding) een biertje of wijntje gedronken.

Reacties van ouders

Een week vol vriendschap, avontuur, plezier en diepgang!

Anita ZwemmerOuder van een kampdeelnemer

Op dit kamp kun je christelijke leeftijdsgenoten leren kennen en opgebouwd worden in je geloof in een ontspannen omgeving.

Margret van LoonOuder van een kampdeelnemer

Ik ben het meest enthousiast dat er een leuke, open, positieve sfeer hangt, de kickstart en dat onze dochter vriendschappen heeft gesloten met christelijke leeftijdsgenoten.

Anja van der StegeOuder van een kampdeelnemer

Het is een leuke kampweek met toffe activiteiten, nieuwe vrienden maken en lekker even weg van huis. Tegelijkertijd is het voor onze dochter een gelegenheid om buiten het 'gewone' geloven in de thuissfeer stil te staan bij haar relatie met God.

Ruben RidderhofOuder van een kampdeelnemer

Tijdens kamp wordt erg veel samenhorigheid gecreeerd tussen de kinderen. Het is zo leerzaam en jullie brengen de kinderen op een top manier in contact met het geloof.

Patricia Giwa-Osagie-BeckerOuder van een kampdeelnemer

Onze vakantie moet om de Onvergetelijke Zomerkampen heen gepland worden, dus dat zegt veel!

Rob LagendijkOuder van een kampdeelnemer

Voor ons telt het ontmoeten van andere christelijke kinderen, vrolijkheid en leuke dingen doen. Er is een goed evenwicht tussen serieus en plezier

Arianne ten KloosterOuder van een kampdeelnemer

Voor onze dochter is het fijn om in een groep samen dingen ondernemen en genieten. Voor ons als ouders is het belangrijk dat ze in een groep durft te zijn zonder ouders en daar veel leert en geniet.

John OldenhageOuder van een kampdeelnemer

Mooie combi van met het geloof bezig zijn en vrije tijd (spellen, sporten e.d.). Leiding trekt echt op met de kinderen. Alles is goed geregeld, er is over nagedacht, waardoor je je kind met een gerust hart achter kunt laten.

Ingrid van TolOuder van een kampdeelnemer

De zomerkampen zijn voor onze kinderen een week waar ze het hele jaar naar uitkijken. Waar ze opgebouwd worden in hun geloof en waar ze enorm veel plezier beleven met andere kinderen/tieners. Het is echt een topweek in het jaar!

Lizelotte VerkerkOuder van een kampdeelnemer

Het Tienerkamp is voor onze kinderen een week waarin ze vrienden maken, avonturen beleven en ontspannen met God en de bijbel bezig zijn, aan het denken worden gezet!

Petra van der LeiOuder van een kampdeelnemer

Ik vind het heel belangrijk dat ons kind leuke ervaringen opdoet in combinatie met onderwijs over God. Dit soort kampen zijn herinneringen waar ze het hun hele leven over kunnen hebben. En dan goed dat bij die herinnering een goede ervaring met God hoort.

Nelleke VersteegOuder van een kampdeelnemer