Kampregels

De kampregels bij Stichting Onvergetelijke Zomerkampen zijn geen doel op zich. Ze zijn bedoeld om duidelijke grenzen af te spreken. Binnen deze grenzen is het kamp voor iedereen prettig en leuk. Onze kampregels hangen samen met onze waarden van respect, eenheid, veiligheid en vertrouwen.
 
Het doel van deze kampregels is het scheppen van een veilige en prettige omgeving waarin ieder kind een onvergetelijk zomerkamp kan hebben, daarom gaan ouders als deelnemers er van te voren mee akkoord.
 
Enkele belangrijke punten uit de kampregels van de verschillende kampen:
 
Alcohol en drugs
Het bezit en gebruik van alcohol en drugs is de hele week binnen en buiten het kampterrein niet toegestaan.*)
 
Medicijnen
Medicijnen die de deelnemer nodig heeft worden aan het begin van de week door de leiding verzameld en tijdens de week aan door de groepsleiding verstrekt. We kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor medicijnen die van te voren niet zijn bekend gemaakt op het inschrijfformulier.
 
Energiedranken
Vanwege minder positieve ervaringen en onderzoek naar de effecten ervan, trekken we één lijn op het gebied van energiedranken. Deze zijn niet toegestaan tijdens de kampweek.
 
Apparatuur
Apparatuur zoals mobiele telefoons, game-consoles, smartphones, laptops, tablets, portofoons, luidsprekers, gps-systemen en gelijksoortige installaties horen natuurlijk niet thuis op kamp. Het beste is dat deze niet worden meegenomen naar kamp, maar als we ze tegenkomen worden ze ingenomen tot het einde van de week. Het gebruik van een MP3-speler is toegestaan, als je je daardoor niet afzondert van de groep.

*) Aanvulling voor het jeugdkamp:
Deelnemers met toestemming van hun ouders kunnen op vier vaste momenten (na het eten en voor het slapen). Ook buiten het kampterrein zijn deze regels van kracht.

*) Aanvulling voor het topkamp:
Op het topkamp (ons 18+ jongvolwassenenkamp) is roken eigen verantwoordelijkheid maar dient altijd te gebeuren zonder overlast voor de groep. Verder wordt er op enkele momenten in de week (alleen onder begeleiding) een biertje of wijntje gedronken.

Reacties van ouders

Voor ons telt het ontmoeten van andere christelijke kinderen, vrolijkheid en leuke dingen doen. Er is een goed evenwicht tussen serieus en plezier

Arianne ten KloosterOuder van een kampdeelnemer

De zomerkampen zijn voor onze kinderen een week waar ze het hele jaar naar uitkijken. Waar ze opgebouwd worden in hun geloof en waar ze enorm veel plezier beleven met andere kinderen/tieners. Het is echt een topweek in het jaar!

Lizelotte VerkerkOuder van een kampdeelnemer

Jullie kampen zijn gewoon geweldig, de naam van het kamp klopt helemaal. Er is een stukje inhoud, maar vooral ook veel sport en spel. De kinderen zien er maanden van tevoren naar uit. Niet om specifieke dingen, maar gewoon het geheel.

Annette van den BoogaardOuder van een kampdeelnemer

Ik ben het meest enthousiast dat er een leuke, open, positieve sfeer hangt, de kickstart en dat onze dochter vriendschappen heeft gesloten met christelijke leeftijdsgenoten.

Anja van der StegeOuder van een kampdeelnemer

Mooie combi van met het geloof bezig zijn en vrije tijd (spellen, sporten e.d.). Leiding trekt echt op met de kinderen. Alles is goed geregeld, er is over nagedacht, waardoor je je kind met een gerust hart achter kunt laten.

Ingrid van TolOuder van een kampdeelnemer

Onze dochter vond het erg leuk! Ook wel spannend, maar na de week overwegend leuk. Zelf vonden wij als ouders het heel mooi dat ze zo blij en enthousiast terugkwam, ze bleef maar zingen.

Inez Viersen-GeusebroekOuder van een kampdeelnemer

Tijdens kamp wordt erg veel samenhorigheid gecreeerd tussen de kinderen. Het is zo leerzaam en jullie brengen de kinderen op een top manier in contact met het geloof.

Patricia Giwa-Osagie-BeckerOuder van een kampdeelnemer

Een week vol vriendschap, avontuur, plezier en diepgang!

Anita ZwemmerOuder van een kampdeelnemer

Voor onze dochter is het fijn om in een groep samen dingen ondernemen en genieten. Voor ons als ouders is het belangrijk dat ze in een groep durft te zijn zonder ouders en daar veel leert en geniet.

John OldenhageOuder van een kampdeelnemer

De leukste week van het jaar voor de kinderen! En voor ons als ouders een week zonder kinderen wetende dat ze in goede handen zijn.

Nethanja de WaardOuder van een kampdeelnemer

We laten de kinderen met een gerust hart bij jullie achter. Doordat allerlei info vantevoren al heel duidelijk is doorgenomen, wekt dat vertrouwen bij zowel de kinderen als bij ons, de ouders. De kinderen kijken er het hele jaar al naar uit.

Saskia PlaatsmanOuder van een kampdeelnemer

Onze vakantie moet om de Onvergetelijke Zomerkampen heen gepland worden, dus dat zegt veel!

Rob LagendijkOuder van een kampdeelnemer