kinderkamp1 | woensdag 24-07-2019

Dinsdag

Het is alweer dinsdag. De tijd gaat hier hard! Vandaag is een speciale dag, want het is de verjaardag van Foss! Hij kreeg een speciaal ontbijt, zelfs met snoep erbij. Het hele kamp heeft voor hem gezongen.

Het ochtendprogramma ging over kracht. We hebben geleerd dat we kracht op verschillende manieren kunnen laten zien, bijvoorbeeld ook door elkaar te helpen. We gingen op pad met de vraag: hoe ga jij vandaag superkrachten laten zien? In de groepjes hebben we besproken wat onze superkracht is en wat we graag zouden hebben. De groepjes moesten ook nog allemaal in de knoop en samenwerken om er weer uit te komen. Dit was niet alleen leerzaam, maar vooral ook erg grappig.

We hebben de ochtend afgesloten door een cape te knutselen van een T-shirt. Onze superhelden hebben er de hele dag in rond gelopen.

Na de lunch was er weer een snoepwinkeltje. Daarbij was muzikale begeleiding, dus we hoefden ons niet te vervelen. Ook konden we verschillende spelletjes doen waar denkkracht voor nodig was, zoals sudoku’s, mikado en Jenga.

We waren erg blij dat het zulk mooi weer was vandaag, want ’s middags was het zover: de zeskamp! Het was een echte strijd. Racen over de stormbaan, glijden over de zeepbaan en staafjes opduiken in het zwembad. Niemand was veilig, want ook de leiding zonder groepje werd in het zwembad gegooid.

Ondertussen heeft de keuken ons avondeten gemaakt, waarvan we lekker hebben gegeten. In de avond hebben we voor de allereerste keer in de geschiedenis van kinderkamp discobingo gespeeld. BingoBetsy en DJ J-Lo hebben ons voorzien van liedjes en bingonummertjes.

Hierna was het tijd om de dag af te sluiten en te gaan slapen om goed uit te rusten voor de hike en speurtocht van morgen.

 

Romy: “het is hier heel gezellig, ik mis jullie ook. We hebben zelfs een stormbaan gekregen.”

Rinske: “ik mis jullie een beetje, het is wel leuk. Ik vond het kampvuur en de bosspellen heel leuk.”

Livia: “ik mis jullie een beetje en ik heb een mierenverblijf in een bakje.”

Julian Versteegt: “ik vind het heel leuk op kamp en ik kijk er naar uit jullie weer te zien.”

Heinze (leiding): “ik mis jullie, ik snap niet dat jullie mij op kamp hebben gestuurd, waarschijnlijk omdat jullie een weekje zonder mij wilden zijn, maar ik kom snel naar jullie terug. Gelukkig wordt hier wel lekker gekookt, ik eet ook veel boterhammen.”

Manoa: “mama, ik mis je een beetje. We doen leuke spellen, zoals jungle speed.”

Tirzah: “lieve papa en mama, ik mis jullie, maar ik heb wel lol kamp. We hebben veel leuke spelletjes gedaan en jungle speed is mijn lievelings. Hopelijk hebben jullie het ook fijn.”

Vera (leiding): “Vincent, groetjes van Vera. Ik mis je en ik hoop dat je volgend jaar ook mee gaat als leiding. Ik vind het zingen en dansen in het superheldencentrum heel leuk.”

Meer fotos