algemeen | woensdag 03-06-2020

Branchebreed kampprotocol

We hebben met andere christelijke kamporganisaties binnen CCI Nederland en bijna honderd kamporganisaties binnen het Steunpunt Kindervakanties aan een kampprotocol samengewerkt dat deze week door de overheid wordt beoordeeld.

Dit kampprotocol is samengesteld door professionals vanuit oa. Scouting Nederland, YMCA, Jantje Beton en de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en is gebaseerd op de maatregelen in België, waar zomerkampen met dit protocol doorgang kunnen vinden.

In het protocol staan aanpassingen als gebruik van een intakeformulier en gezondheidsverklaring, een andere procedure rondom aankomst en afscheid, afspraken rondom sanitair, hygiëne en de indeling en ventilatie van de slaapzalen. Hierover hebben we ook afspraken gemaakt met onze accomodatiebeheerders die werken met kaders vanuit Hiswa-Recron.

We hebben als bestuur vertrouwen in deze samenwerking. Het kampprotocol biedt duidelijke handvatten en een draaiboek om kamp op een verantwoorde manier doorgang te kunnen laten vinden.

Vanuit het Steunpunt Kindervakanties die de communicatie voert met het Ministerie van VWS wordt in de week van 9 juni een uitspraak over dit kampprotocol verwacht. Zodra we meet weten lichten we de ouders in van aangemelde deelnemers en zullen hier een update plaatsen.

We willen u vragen te bidden voor een goede uitkomst van dit besluit en voor wijsheid en kracht voor ons als organisatie om hierop verder te handelen in de voorbereiding.

Onze specifieke corona-pagina vindt u hier