Nieuws over de kampen!

Er is nieuws over de kampen! Grotendeels goed nieuws maar we moeten nog wel goed kijken wat dit concreet betekent voor onze kampen.

Diverse zomerkamporganisaties hebben een gezamenlijk protocol opgesteld, dat positief is ontvangen en doorgang van veel kampen mogelijk maakt.

Het protocol is samengesteld door organisaties aangesloten bij het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, Jeugdwerk Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON, Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en BVjong. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, het OMT, RIVM en ligt nu bij het Ministerie van VWS, directie Jeugd.

Vertaling naar onze kampen

Omdat dit algemene protocollen betreft die voor alle organisaties en accommodaties moeten gelden, zullen we nu eerst de vertaalslag van de definitieve uitkomst moeten maken naar onze kampen. Hiervoor zullen we de komende dagen in overleg gaan met de verschillende accommodatiebeheerders en met de verschillende hoofdleiders en teams om te kijken wat dit voor onze kampen betekent.

Het is dus zo dat er groen licht is voor kampen volgens deze protocollen, maar we moeten als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen nu eerst concreet nog kijken welke kampen op basis hiervan daadwerkelijk kunnen doorgaan.

De komende dagen zullen zeer intensief zijn wat betreft overleg en onze definitieve besluitvorming. We willen vrijdagavond uitgebreider reageren en communiceren. Wilt u bidden voor veel kracht, energie en wijsheid voor ons?


Het persbericht van Steunpunt Kindervakanties is te vinden op: http://www.steunpuntkindervakanties.nl/blog/2020/06/09/de-zomerkampen-gaan-door/ Alle informatie over de protocollen is te vinden op: https://wegaanopzomerkamp.nl/

9 jun 2020 - 00:00

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!