kinderkamp1 | woensdag 28-07-2021

Kinderkamp 1 - dinsdag - zorg goed voor je geld en talenten

Wat je doet als je te veel leuke ideeën hebt om op kamp te doen? Workshops! Gisteren hebben we 10 workshops georganiseerd en de kinderen mochten zelf kiezen wat ze wilden gaan doen. Hier een korte omschrijving per workshop. Waar denkt u dat uw kind zich voor heeft opgegeven?

  • Videoclip maken: dansjes en rappen met een drone opnemen... De kinderen zullen aan jullie denken als ze beroemd zijn!
  • Takdier maken: takken zoeken in het bos, schuren, schilderen en oogjes geven. Dit dier wil je niet tegenkomen in het wild!
  • Taekwondo: een taekwondoband versieren met tie die (textielverf met elastiekjes) en trappen op een taekwondokussen. Deze kinderen wil je ook niet tegenkomen in het wild!
  • Boomhut bouwen: huttenbouwen met takken, mos en hier en daar een rooie mier voor de sier.
  • Koken met kokkies: Libelletoetjes maken voor het hele kamp met fruit en eetpapier.
  • Circus: schminken, jongleerballen maken en natuurlijk trucjes leren!
  • Wildspotten: lekker voetballen met stieren, knuffelen met everzwijnen en vliegen met kuifmezen! (het kan zijn dat deze werkwoorden ietwat overdreven zijn, maar deze dieren zijn wel gespot!)
  • Zang en dans: een liedje instuderen voor de bonte avond:)
  • Frisbee: een soort golfparcours, maar dan met frisbees.
  • Journalistiek: nieuwsgierige kids gingen op zoek naar het laatste nieuws (het resultaat ziet u in de blog)

 

In de avond hebben we bij het kampvuur spannende verhalen gehoord over draken, prinsessen en rode bavianenbillen. En als beloning voor onze grote opruimactie: een broodje kroket. Deze avond was het al een stuk sneller stil in de tenten en de slaapzalen, alhoewel er hier en daar nog stiekem een snoepje werd gegeten onder de dekens of met een zaklamp nog een duckie gelezen.

 

Vanochtend waren een paar meiden zo aardig om de jongens met een liedje te wekken. Ze waren er erg blij mee. Tijdens het ochtendprogramma hebben we gehoord over het verhaal van de talenten. En kwamen Sky en Roos weer langs. Wat een dilemma hadden zij! Zullen ze hun geld uitgeven aan graszaad voor de boerderij, waar ze lang van kunnen genieten of aan snoepjes bij het snoepwinkeltje, want die zijn ook zo lekker! In de groepjes hebben we onze eigen talenten met elkaar uitgewisseld.

 

Tijdens de lunch moesten we plotseling naar binnen vluchten vanwege een fikse bui. Gelukkig hebben we er verder in het programma weinig last van. Toen het zonnetje weer doorkwam zijn we dan ook weer naar buiten gegaan. Voor sommige kids was het favoriete moment van de dag aangebroken: het snoepwinkeltje. En daarna de zeskamp. Na wat buikschuiven, klimmen en klauteren over de stormbaan en andere sportieve activiteiten kregen we een goed vullend bord pasta van de keuken. Na het eten hebben we nog wat echte kampklassiekers gezongen zoals keesje de jordaan en cowboy billy boem. Omdat we al wat moeier worden zijn we een beetje op tijd naar bed gegaan! Morgen hebben we genoeg energie nodig voor de hike en speurtocht in het bos.

Meer fotos