De kranten en nog een terugblik op de laatste dag!

Lieve allemaal,

We zijn inmiddels weer helemaal bijgekomen/bijgeslepen van kamp. Dus hoog tijd om nog even terug te kijken op de laatste dag van kamp, en inmiddels oud nieuws terug te lezen in de Mussennestkranten!

Donderdagavond

Op donderdagavond hadden we de Bonte Avond, en wat was die geslaagd. Er werd gezongen en gedanst, er waren toneelstukjes en nog veel meer. Na een geslaagde Bonte Avond zijn we lekker gaan slapen want er wachtte ons nog een drukke laatste dag.

 

Vrijdag

’s Ochtends zijn we gestart met een lekker ontbijt. Er werd verteld dat we na het ontbijt onze tassen gaan inpakken, de slaapzalen en het terrein gaan opruimen. Als de kids dat snel en goed wisten te doen, dan zouden we daarna starten met de Vossenjacht!

Als je een week lang met 117 kinderen en 36 man leiding op kamp bent, dan kan ik jullie vertellen dat er wel wat op te ruimen viel. Met het vooruitzicht op de vossenjacht zijn we met z’n allen hard aan de slag gegaan, en we hebben de klus geklaard! Om 10:30 vertrokken we het bos in om op zoek te gaan naar de vossen: verklede leiding die door het bos rondloopt.

De vossenjacht is toch wel een van de favoriete activiteiten op kamp, leuk om die tot de laatste dag te bewaren!

 

Het ochtendprogramma hadden we deze dag in de middag, en we keken samen terug op de week en alles wat we geleerd hadden. Sky, Roos, Clara en Richo kwamen nog een keer langs. Clara had besloten op de boerderij te gaan werken, en voor Sky en Roos werd het tijd om weer naar huis te gaan. We hebben nog voor een laatste keer het themalied gezongen (God is een kunstenaar) en de leiding zong voor de kids het zegenlied.

Daarna zijn we het veld opgegaan om nog een keer door alle dagen heen te gaan. Bij elke dag waren 1 of twee kralen en zo maakten de kids een echte kamparmband.

 

Hieronder nog even een korte samenvatting

 

Dag 1:

Genieten van God’s te gekke schepping – wereldbolkraaltje

God heeft een schitterende aarde geschapen. Hij is echt een Kunstenaar. Wij mogen genieten van die mooie schepping.

 

Rentmeesterschap – groen kraaltje met smiley erop

God vraagt ons om heel goed voor zijn schepping te zorgen. Hij vraagt ons om rentmeesters te zijn van zijn schepping. Wie weet nog wat een rentmeester is?

 

Dag 2:

Zorg goed voor de aarde en de dieren – dieren kraal en regenboog kraal

God vraagt ons om goed voor de aarde en de dieren te zorgen. Dat kan op allerlei manieren.. misschien ga je iets korter douchen of probeer je minder plastic te gebruiken. Noach was iemand die goed voor de dieren zorgde, hij nam van alle dieren twee mee in zijn ark. En gelukkig deed God ook een belofte aan Noach.. Hij zij Noach als je mijn regenboog ziet weet dan dat ik nooit meer de hele aarde zal wegspoelen, en Hij vroeg Noach nog een keer om heel goed voor de aarde te zorgen.

 

Dag 3: Zorg goed voor je (zak)geld en je talenten – parel (je talent) en gouden kraal (geld)

Het is ook belangrijk om goed voor andere dingen te zorgen die je van God hebt gekregen. Zoals geld en je eigen talenten. We luisterden deze dag naar het verhaal van de talenten. Een talent heeft een dubbele betekenis. Het was vroeger een geldstuk, maar nu zien we een talent als iets waar we goed in zijn. In het toneelstuk hadde Sky en Roos de keuze om hun geld uit te geven in het snoepwinkeltje of er graszaad van te kopen. Weten jullie waar ze uiteindelijk voor gekozen hebben?

 

Dag 4: Zorg goed voor jezelf en de ander – houten kraal met gezichtje

Deze dag leerden we tijdens de hike en speurtocht dat we goed voor onszelf en de ander moeten zorgen. We lazen het verhaal van Marta en Maria en van de Barmhartige samaritaan.

 

Dag 5: Oogstfeest – kraal van een vrucht

De boerderij was er opeens weer, alles was gaan groeien en bloeien. En aan een boom zaten ineens al bijzondere vruchten. Deze dag vertelde de leiding de kinderen over de vruchten van de Geest, en hoe deze je helpen om een goede rentmeester te kunnen zijn. Weten jullie ze nog alle 9?

 

Dag 6: Jij bent een rentmeester – witte kraal

Op de laatste dag keken we terug op de hele week. En als we rond keken op het veld.. leken we wel allemaal schaapjes. De Here Jezus houdt van ons en hij is altijd bij ons. In de bijbel wordt hij ook wel de Goede Herder genoemd. Hij stierf aan een kruis voor ons, om de hele wereld te redden. Op een dag komt Hij terug en zal dan alles helemaal nieuw maken!

 

Na afloop hebben we de week afgesloten met ons groepje, sjouwden onze bagage weer naar het veld en toen kwamen de eerste ouders alweer het terrein op lopen. We sloten de kampweek af met een enorme plensbui. Er was door de week heen waarschijnlijk wat regen opgespaard. J

 

Terwijl alle kinderen huiswaarts gingen, hadden wij nog een gezellige avond met het team. Eerst hard opruimen, daarna heerlijke borrelhapjes en lekker chinees gegeten. Wat kijken we terug op een mooie, bijzondere en onvergetelijk week!

 

Wij hebben alweer zin in volgend jaar, jullie ook!?

 

Ps. er is even een probleempje met de mussennestkrant, ze volgen a.s.a.p!

 

 

 

 

 

 

 

 

11 aug 2021 - 00:00

Meer fotos

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!