kinderkamp1 | donderdag 28-07-2022

28/07 KK1 donderdag: lekker gezel!

Met een grote OEPS beginnen we deze blog, omdat we gisteren zo lekker bezig waren dat we vergeten zijn om een blog te schrijven. Hierbij dus een dubbele editie:) (helaas niet met meer foto's, want we kunnen er maar 5 toevoegen)

Wat is het een gezellige bende op kamp! De kinderen zitten lekker in het kampritme, we genieten van de heerlijke kookkunsten van de keuken, het is lachen gieren brullen bij de activiteiten, er is al een paar dagen bijna geen heimwee en de slaapzalen zijn elke ochtend weer spik en span (om bij het snoepwinkeltje weer te ontploffen vanwege het zoeken van de portemonee's). Wij noemen het een georganiseerde bende en wat genieten we ervan!

Dinsdagmiddag was de laatste blog, dus we zullen jullie eens goed bijpraten:)

Dinsdagavond
Dinsdagavond was er een zeer geslaagde disco-bingo. Een gezellige muzikale aangelegenheid waarbij er gedanst werd en/of gestreden kon worden bij de bingo. Een aantal kinderen is met een mooie prijs naar bed gegaan die avond. 

Woensdag
De volgende ochtend werden we wakker met de gebruikelijke ochtendgymnastiek en ontbijt. Het ochtendprogramma was echter alles behalve gebruikelijk: die vond plaats in het bos! Het verhaal van de barmhartige sameritaan is in stukjes gedeeld met leuke vragen en opdrachten. Voor de onderbouw was dit in de vorm van de speurtocht en de bovenbouw heeft een heuze hike gedaan! Ze kregen allemaal een tasje mee met een appel, pakje drinken, flesje water en chipszakje en de leiding nam eten mee voor de lunch. 

In de middag waren er een aantal vrijwillige middagspellen en verder konden de kinderen ervoor kiezen om lekker te spelen of te gaan oefenen voor de talentenjacht van donderdagavond. Het was een middag van rust, creativiteit en natuurlijk snoepjes van de snoepjeswinkel. 

Bij het avondeten hebben we genoten van een enorme BBQ. Op verschillende tafels stonden lekker drinken, 2 soorten vlees, maïskolven, fruitschaaltjes en een enorme hoeveelheid stokbrood uitgestald. De kinderen kregen een briefje waarop afgestreept kon worden wat ze hadden gegeten, zodat er genoeg was voor iedereen en niemand zich kon over-eten. Wat hebben we gesmuld! Dit feest werd opgeruimd met een vrijwilligerscorvee met een aantal kinderen die wel zin hadden in het wegwerken van een flinke afwas:)

's Avonds was het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van de week van sommige kinderen: het nachtspel! Voor de onderbouw was dit een schemerspel op het spel met dierengeluiden. De bovenbouw is het bos in gegaan en moesten daar van post (=leiding met iets wat ze nodig hebben voor het spel) naar post, maar zonder betrapt te worden door de rovers... 

Donderdag 
Na een wat latere bedtijd door het nachtspel, was er vandaag mogelijkheid om lekker uit te slapen. De ochtendgymnastiek werd even overgeslagen en er was een inloop ontbijtbuffet met heerlijke wentelteeftjes, pannenkoeken, brood met beleg, overgebleven toetjes, cereal, yoghurt, enz. De keuken zorgt goed voor ons!

Bij het ochtendprogramma was er na het zingen een speelse manier van stille tijd houden. Met briefjes konden de kinderen zelf of in groepjes langs verschillende punten lopen en nadenken over wat er geschreven stond in de Bijbel over de talenten van vandaag. 

Meteen na de lunch gaan we het bos in voor een vossenjacht. De helft van de leiding zit in leuke outfits in het bos en de kinderen mogen hen gaan vinden. Van elke 'vos' krijgen ze een deel van een rebus. Wie het eerst de rebus heeft opgelost, heeft gewonnen!

In de tweede helft van de middag en vanavond is de Talentenjacht. Wij zijn benieuwd welke talenten de kinderen ons gaan laten zien en hebben er erg veel zin in. Vanwege de vele talenten beginnen we 's middags al, zodat er vanavond ook nog wat geslapen kan worden. Tussendoor hebben we een break met een heus bourgondisch feestmaal (lees: afgedekte tafels met lekker veel patat, saus, saladebakken en kippenpoten/vegahappen erop). 

We bedenken ons nu opeens dat we vooral de ongezonde maaltijden vermelden, maar we hebben ook nasi, pasta en AVG gegeten hoor, en de kinderen krijgen elke dag fruit en losse groente;)

Post
Helaas gaat er dit jaar iets mis met de post. Meestal krijgen we tientallen kaarten per dag van ouders, maar nu is er nog maar één aangekomen in de hele week. We hebben Post-NL gebeld, maar zij konden niet zien waar dat aan kon liggen. Wellicht onderbezetting of ziekte.... Terwijl de kinderen heel geduldig wachten op een kaartje van hun ouders, blijven we hopen dat jullie kaartjes nog vóór het einde van het kamp ons bereiken. Bidden jullie mee? 

Wespen
Helaas hebben we wat last van wespen. We hebben op tactische plekken wespenvangers staan en hangen en er liggen altijd icepacks in de koelkast/vriezer. Zodra er een wespennest gespot wordt in het bos naast het kamp, sprint de beheerder ernaar toe om ermee af te rekenen. Maar geen zorgen: we gaan hier zorgvuldig mee om en volgen de adviezen op van de huisartsenpost als er iemand geprikt wordt. Gelukkig lukt het de meeste kinderen rustig te blijven. Andere kinderen staan even op van hun plek en komen na een rondje lopen weer terug. 

Morgen
Morgen komen jullie de kinderen alweer ophalen! Maar daarvoor gaan wij nog genieten van een laatste ochtendprogramma, snoepwinkeltje en middagspel.

Tot morgen!

Met hartelijke groet,
Nico en Joëlle
Hoofdleiding kinderkamp 1
kinderkamp1@onvergetelijk.nl / 0611978303

Meer fotos