algemeen | zondag 01-01-2023

Veranderingen

Komende zomer mogen we voor de 45e keer Onvergetelijke Zomerkampen organiseren en in de loop van de jaren is er veel veranderd maar is de kern altijd hetzelfde gebleven: kinderen en jongeren op een ontspannen manier in contact te brengen met het evangelie met een mooie balans tussen plezier en diepgang.

Groei

Waar we in 1979 als organisatie begonnen zijn als initiatief vanuit Baptistengemeente Alphen a/d Rijn Noord zijn we in 2001 een landelijke stichting geworden. In de loop van de jaren zijn we sterk gegroeid in aantallen deelnemers en kampleiders en zijn de kampen uitgebreid naar twee weken en is er ook een brugkamp en een topkamp voor 18+.

De afgelopen jaren hebben we ook stappen gezet in het verder professionaliseren van de kampen onder andere wat betreft de intake van kampleiders en de organisatie tijdens de kampweken. Toch is het kampwerk altijd tot stand gekomen door een relatief kleine groep vrijwilligers met veel verantwoordelijkheid en vaak overlappende rollen.

Verandering

Het komend jaar wordt een kampseizoen met veel veranderingen. De Boomstronk en de Heidewachter zijn twee vertrouwde accommodaties die vanaf komende zomer niet meer beschikbaar zijn als groepsaccommodatie Het Brugkamp en het Tienerkamp zullen hun intrek nemen in De Beukhof in Putten en Boerderij Hoekelum in Bennekom. (meer over de nieuw locaties)

Maar ook op persoonlijk vlak zijn er veranderingen: Aland Griffioen stopt na een periode van 9 jaar als penningmeester van de stichting en Anita Zwemmer stopt na een periode van 5 jaar met het secretariaat. Beiden zijn zij belangrijke dragende krachten geweest van de organisatie van het kampwerk.

Bouwen

We waren als bestuur al langer voorbereidingen aan het treffen om te bouwen aan een toekomstbestendige organisatiestructuur en het is een logisch moment om daar nu volgende stappen in te zetten. We zijn enorm blij dat Joost Genuit bereid is toe te treden tot het bestuur als nieuwe voorzitter in een periode van transitie. Ikzelf (Richard) zal deel blijven van het bestuur om dit proces te ondersteunen en te bouwen aan duurzame identiteit van de stichting en organisatie van een bredere kampstaf.

Betrokkenheid

We zoeken voor het nieuwe jaar concreet enkele mensen die willen meehelpen met praktische zaken rondom de aanmeldingen die weer opengaan. Denk daarbij beantwoorden van mailtjes van ouders, klaarzetten van VOG-aanvragen. Wilt u contact met ons opnemen als het u leuk lijkt om op deze manier het kampwerk te helpen?

We kijken uit naar de komende periode, maar vragen u ook om het kampwerk op te dragen in gebed. Gods zegen is wat de kampen altijd de impact heeft gegeven, en daar strekken we ons ook in de tijd die voor ons ligt weer in afhankelijkheid naar uit.

We wensen u goede feestdagen en de beste wensen voor 2023!

Met een hartelijke groet,
Namens het bestuur,
Richard van Oosterhout