2016:07:31 20:49:12

Christelijke kampen

Christelijke kampen zijn een uniek onderdeel van de geestelijke geloofsopvoeding. Een week lang helemaal jezelf zijn, genieten van de natuur, leren over God, vrienden maken en ontzettend veel plezier beleven. Ruim 20 organisaties organiseren met 1250 kampleiders voor 5000 kinderen en tieners christelijke kampen die een ervaring zijn voor de rest van je leven!

Overleg christelijke kampaanbieders

Wat niet veel mensen weten is dat we als christelijke kampaanbieders achter de schermen elkaar al jarenlang weten te vinden en dat we ook de afgelopen weken een bijzondere en bemoedigende contacten hebben gehad als organisaties onderling. Dit overleg dat we voeren is in een stroomversnelling geraakt in 2011 toen we onder de vlag van Missie Nederland (toen nog Evangelische Alliantie) voor het eerst in groter verband samen kwamen als aanbieders van christelijke kampen. Inmiddels hebben de kampaanbieders een plek gevonden bij CCI-Nederland waar we thuis zijn in een internationaal verband van kamporganisaties. (lees hier meer over)

Samenwerking Steunpunt Kindervakanties

Als samenwerkende christelijke kampaanbieders zijn we op die manier ook vertegenwoordigd bij de brancheorganisatie Steunpunt Kindervakanties. Vanuit Steunpunt Kindervakanties hebben we in 2020 een brief gestuurd aan minister de Jonge, veel overleg gevoerd met de overheid om te werken aan een kampprotocol. Meer informatie was afgelopen zomer (en over enkele maanden weer) beschikbaar via: www.samenopkamp.nl Een deel van het antwoord op de kamerbrief door minister de Jonge ziet u hieronder:

Samen één doel

Ons gezamenlijke doel is dat er steeds meer kinderen (en kampleiders) naar christelijke kampen gaan in de belangrijke functie die de kampen hebben in persoonlijke ontwikkeling en geloofsopvoeding.

Kijk verder op de gezamelijke website van christelijke kamporganisaties: www.christelijkekampen.nl

Iedereen kan mee!

Door vroeg te boeken en te betalen geeft u ons als stichting een stuk zekerheid in de voorbereiding en u ontvangt zelf een leuke korting.
Met een vrijwilliger 'sterke-schouder'-toeslag steunt u het fonds voor gezinnen die de reguliere kampprijs niet kunnen betalen.
Als u meerdere kinderen aanmeldt kunt u een beroep doen op gezinskorting die oploopt als u een groter gezin hebt.