De kop is eraf!

En wat voelt dát fijn!

De voorbereidingen waren al vele maanden in volle gang. En als dat moment van aankomst van de tieners dan eindelijk daar is, voelt het ook goed om er dan eindelijk aan te beginnen. Als leiding verzamelen we traditioneel bij de snackbar hier in Otterlo, om ons vervolgens te verspreiden over de diverse kampen (op Topkamp na, die 'iets' verder mogen reizen).

Brugkamp is relatief nieuw. Dit is ons vierde jaar. Als kamp, maar dus ook op de prachtige locatie waar we zitten: de Heidewachter. Direct aan het bos, wat op zijn beurt weer een grote zandvlakte herbergt. Weer of geen weer, we zijn in dat bos te vinden!

Nadat we gisteren begonnen zijn met een wandeling door bovenstaand bos en daar ons welkomstspel hebben gedaan (in het filmpje is daar meer van te zien), hebben we de avond afgesloten met het befaamde McDonald's spel (ouders: vraag gerust aan uw kind of ze even een Milkshake na willen doen.. ;-) ) en zijn we ons bed in gekropen.

Vannacht besloten de wolken boven ons zich te legen, maar bij het goed en wel wakker worden van de tieners waren deze in geen velden of wegen te bekennen (in de lucht daarentegen nog wel aanwezig, maar ondertussen bleven ze dicht). Voor vandaag is het dagthema #Wereld. Dit gecombineerd met het weekthema #NoFilter resulteert in het nadenken over hoe de wereld ons #Filters opzet waardoor we niet meer goed weten wat nu eigenlijk echt is. Ooit weleens een plaatje gezien van zo'n lekkere hamburger bij restaurant de Twee Gouden Bogen? En ook weleens zo een hamburger besteld? Ja? Nou, dat dus! Dingen worden ons vaak anders voorgespiegeld dan ze echt zijn. Vandaag proberen we samen na te denken over hoe dat komt en wat we daar eigenlijk van vinden.

Voor vanmiddag staan de workshops op de planning. Hieronder een kleine impressie daarvan. Er kon gekozen worden voor een sportieve activiteit, een creatieve bezigheid, het maken van een smakelijke versnapering of energieke mocktail, of het instuderen van een prachtige dans. En man man man, wat is er bij elk van die workshops weer geknald! Bijzonder om te zien hoe verborgen talenten naar voren komen. Vanaf de plek waar deze blog geschreven wordt is er zicht op de creatieve workshop. Een hele relaxte sfeer waar de mooiste creaties langzaam zichtbaar worden.

Voor de rest van de dag staat er nog genoeg op de planning, maar dat... Komt een andere keer weer :-).

23 jul 2017 - 00:00

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!