jeugdkamp1 |

Schaduw

Het RIVM stuurde ons vanochtend een hitteplan. We houden nog beter in de gaten dat alle deelnemers zich goed insmeren, genoeg water drinken en voldoende zout naar binnen krijgen,

Vandaag is de eerste dag van de workshops. Dit kamp zijn er drie dagen waarop we workshops krijgen. In kleine groepjes bespreken we thema's waar we meer over willen weten. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld schaken met God, praten over seksualiteit, nadenken over de zin van het leven of praten over en met de Heilige Geest. Het is spannend om dit soort kwetsbare onderwerpen te bespreken met de deelnemers, maar we zien ook dat er harten worden aangeraakt. De Mega Games of Wie is de Mol? zijn leuk, maar dit is waar het echt om draait.

Na een moment van 100% diepgang, is het tijd om de stad Ede in te gaan. De deelnemers mogen met elkaar kwartetten, maar de McDonalds en shoppen is natuurlijk veel belangrijker. De leiding geniet stiekem ook wel van een lekker terrasje in de zon.

De avond brengen de jongens en meiden gescheiden door. Eerst een lekkere vette hap, de meiden eten hamburgers en patat en de mannen Mexicaanse hotdogs met jalapenopepers. Daarna echte mannen- en vrouwenvragen. Wat er is besproken blijft natuurlijk binnen de groep ;-), maar wat tof om te zien hoe iedereen de ruimte geeft aan elkaar om zijn of haar mening te delen en ook om te discussieren over thema's die ons bezighouden.

Iedere avond evalueert de leiding de dag en wat extra aandacht nodig heeft. De leiding wordt vandaag tijdens de evaluatie van de dag verrast met gebakken ijs (bestaat echt!). Wat zijn we toch een bofkonten! Nu zullen we vast nog beter slapen en fris en fruitig dag 3 in gaan!