Het is hier Super!

We zijn van start! Gisteravond zijn al jullie superhelden bij ons afgeleverd. Over het veld verspreid deden de groepjes spelletjes tijdens levend ganzenbord om elkaar beter te leren kennen. De Cuper C-rovers in het bordeauxrood, de Heroïsche Hulkjes in het oranje, de Dappere Deugnieten in het felgroen en zo waren alle groepjes duidelijk herkenbaar op het veld.

Onze hoofdleiding Superboss Gember en Superboss Martijn openden het kamp en om het officieel te maken ging de klok een uur terug naar kamptijd. Na de broodjes knakworst gingen we naar de slaapzaal om even later de sirene te horen! We moesten alles achter ons laten en op het veld verzamelen. Een leiding en een kind waren kwijt, maar gelukkig vond onze ontruimer ze. Het bleek uiteindelijk maar een oefening, maar we weten nu wel wat we moeten doen als er echt iets aan de hand is.

In het superheldencentrum (werkende titel) hebben we een filmpje gekeken met de kampregels en een waarin de leiding zich voorstelt (deze volgt nog op het Youtube-kanaal van kamp). Het themalied dit jaar is ‘Jesus you’re my superhero’ (https://www.youtube.com/watch?v=U7-pQrQBI_k). Joëlle, Evelien, Anouk en Heinze hebben ons het lied en de dansmoves aangeleerd. Ook hebben we meer gehoord over het spaarproject van dit jaar: Nationaal Fonds Kinderhulp (https://kinderhulp.nl/). Sommige kinderen in Nederland groeien op in armoede en kunnen niet zomaar schoolspullen kopen, op zwemles of op kamp. We gaan proberen om een aantal van deze dingen bij elkaar te sparen. Een leesboek hebben we al bij elkaar gespaard voor €15!

Om de energie van de eerste dag er een beetje uit te rennen zijn we op pad gegaan voor een avondwandeling. De Beauty Bandits zijn stiekem helemaal naar de zandvlakte gelopen, zoals jullie op de foto kunnen zien. Hierna was het bedtijd!

Vanochtend zijn we na 280 welverdiende boterhammen en 140 overheerlijke crackers weer naar het superheldencentrum gegaan. Het thema van vandaag is ‘klein maar dapper’ en Bente vertelde ons het verhaal van David en Goliath. In de groepjestijd hebben de kinderen nog andere figuren bedacht die erg dapper zijn en nagedacht hoe ze zelf dapper kunnen zijn.

Naast dat de kinderen elkaar en hun leiding beschilderden, hebben ze ook een vlag gemaakt voor hun eigen superheldteam. Deze komen boven de eettafel van de groep te hangen. Alle superheldenteams zijn in de middag op de foto gegaan.

Op dit moment is het heerlijk rustig op kamp. De kinderen zijn het bos in om superheldensponswatervuur en superheldenlevendstratego te spelen (het gerucht gaat dat de A-team vals speelt).

Voor nu heel veel groetjes van al onze superhelden op kamp!

Yara: “ik heb het leuk op kamp. Ik vind het ook weer leuk om jullie straks weer te zien. Tot nu toe vind ik het leukste op kamp het bosspel.”

Marita: “ik vind het hier heel erg leuk en ik ontmoet ook allemaal lieve mensen en ik mis jullie ook papa en mama.”

Jorick: “sowieso mis ik jullie, maar verder vind ik het ook leuk. Ik heb snel nieuwe vrienden gemaakt. Julian en Loe heten ze. Ik vind het leuk om grapjes met ze te maken, ook ’s avonds en met ze te spelen, zoals tafeltennissen.”

Ilja: “ik heb het heel leuk op kamp, ik mis jullie ook. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt. Ik vond het spel in het bos heel leuk dat je met een lintje een maatje moest vinden.”

21 jul 2019 - 00:00

Meer fotos

, ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Geen chaos zo fijn als kampchaos 2023

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!