Zondag TK1 - Als je zoekt dan...

Zoals u vast bij aankomst heeft gemerkt is het thema van onze kampweek Back to Basics. Dat betekent dat we met elkaar nadenken over de kern, de basics van het christelijk geloof. Waarom schiep God de mens, wie is Jezus en waarom is hij naar de aarde gekomen, en hoe helpt de Heilige Geest ons om hem ook vandaag de dag na te volgen. Één van de manieren waarop we hierover met de tieners het gesprek aangaan zijn de ochtendprogramma's waarin we met elkaar zingen en één van de leiding een verhaal vertelt. Dat deed Hanno zondagochtend dan ook met zijn verhaal over de schepping.

In de middag hebben we weer nieuwe stukjes bos ontdekt tijdens een GPS-tocht in de groep. Deze tocht was bedoeld om tieners en leiding elkaar beter te laten leren kennen en dat is zeker gelukt! Het is leuk om te zien hoe elk groepje een eigen dynamiek heeft en tieners elkaar steeds beter weten te vinden. Uiteindelijk waren de tieners zelfs zo enthousiast dat sommigen de leiding moesten motiveren om harder door te lopen tijdens de tocht ;)

Gisteravond stond er een vleesloze avondmaaltijd op het menu. Bewust kiezen we er deze week een aantal keer voor om andere keuzes te maken in wat we eten dan wat we normaal doen. Voor sommige tieners geen probleem, anderen moesten wat meer wennen (die kunnen vanavond hun hart ophalen bij de BBQ). 

Daarna deden we een spel op het terrein waar tieners vijftig vragen moesten beantwoorden. De antwoorden? Die stonden op de kleding van de leiding geschreven. Dat zorgt voor leuke foto's zoals u ziet! We sloten af met funshops, waarin tieners zelf een activiteit konden kiezen. Het was heerlijk ontspannen voor de tieners om na een drukke dag te kunnen knutselen, brood bakken boven vuur, theater te doen of zelf een t-shirt te maken. 

U zult het begrijpen, met zo'n vol programma was het een stuk sneller rustig op de Peppelenburg.

Het programma van vandaag (zeskamp, stormbaan, workshops, zingen, bbq en levend stratego) is ondertussen in volle gang. Daarover hoort u morgen weer.

Zonnige groeten!

 

p.s. Net als vorig jaar is het weer een erg warme kampweek. Ook dit jaar houden we daar rekening mee door toe te zien op goed insmeren op zonnebrand, water mee wanneer we van het terrein afgaan en zullen we op donderdag (de warmste dag) naar het zwembad gaan). 

 

22 jul 2019 - 13:45

Meer fotos

, ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
De zonnige zondag op brugkamp! 2019

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!