Hoe gaan de kampen er uit zien?

Gelukkig kunnen de kinderkampen doorgang vinden volgens het kampprotocol dat is goedgekeurd door het OMT, RIVM, VWS en de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

We zullen dit jaar de kinderkampen anders beleven dan anders. Waarin pakken we het dit jaar anders aan?

We vertellen u hier al beknopt op welke onderdelen kamp aangepast zal worden. We zullen u nog een uitgebreid document sturen met een uitgebreidere toelichting van alle maatregelen.

Kampbubbel

Het protocol gaat uit van de doorgang van het kamp in een zogenaamde kampbubbel waarbinnen de kinderen onderling geen afstand hoeven houden. Begeleiders houden onderling wel 1,5 meter en zoveel mogelijk van de kinderen. We zullen zo veel mogelijk op het eigen terrein blijven en in het nabijgelegen natuurgebied. Binnen de bubbel is er geen bezoek en alleen kinderen zonder klachten gaan mee op kamp. Daarbij gebruiken we een gezondheidsformulier en nemen we met elke ouder ook vlak vooraf nog contact op.

Ontvangst

De ontvangst zullen we dit jaar zo inrichten dat ouders niet de kampbubbel ingaan om mee te gaan naar de slaapzalen, maar wel de mogelijkheid hebben om op een normale manier afscheid te nemen. We bereiden u een warm welkom voor en gaan dat logistiek goed in elkaar zetten.

Programma

Het programma wordt net als andere jaren onvergetelijk. Dit keer doen we zoveel mogelijk buiten. Dat vonden we meestal toch al een goed idee maar dit jaar doen we dat extra. In overleg met de accomodaties regelen we genoeg overkappingen om bij wat minder weer toch buiten actief en creatief te kunnen zijn. Verder dorgen we voor voldoende rustmomenten.

Maaltijden

De leiding moet wel 1,5 meter afstand houden van elkaar, deelnemers niet. De maaltijden zullen daarom dit jaar een mix zijn van bereiding op het eigen terrein (BBQ), gezamelijk voorbereide maaltijden (centrale keuken) en gecaterde maaltijden. We werken met biologisch afbreekbaar servies en bestek om dit jaar afwasmomenten te beperken tot bekers.

Slapen

We slapen alleen in goed geventileerde slaapruimtes. Op sommige locaties zijn hiervoor recent dakramen geplaatst, andere accomodaties hebben een ventilatiesysteem aangelegd.

Sanitair

Het sanitair wordt 3 maal per dag schoongemaakt en dat houden we bij met een registratieformulier. We hebben een vacature voor medewerkers aan ons speciale sopteam die 3 maal per dag alle 4 locaties langsgaat om de toiletten even te soppen. Arbeidsvoorwaarden voor het sopteam: gratis een weekje kamperen, fietshuur voor 2 personen, maaltijden wordt verzorgd, 1 maal een tegoedbon om te snacken bij de Waldhoorn. Interesse? Stuur ons even een bericht.

Hygiene

We zijn altijd al wel van het handenwassen, maar deze keer wordt dat supervaak gedaan en is er voldoende zeep beschikbaar en papieren handdoekjes. Kampmaterialen die ook door andere locaties worden gebruikt worden gereinigd.

EHBO

Bij ongelukjes volgen we de richtlijnen van het Rode-Kruis voor eerste hulp. Ook bij heimwee en tekencontrolles volgen we de protocollen.

Alleen kinderkampen

We gaan dit jaar op de locaties waar nu geen tiener- en jeugdkampen georganiseerd kunnen worden ook kinderkampen organiseren. De aanmelding voor kinderen t/m 12 jaar is weer geopend!

Deelnemers van 12 die met het Brugkamp mee zouden gaan

We organiseren dit jaar op alle locaties kampen t/m 12 jaar. De brugkampers van 12 jaar kunnen dus alsnog mee. De groepsindeling en de locaties zullen later bekend gemaakt worden.

12 jun 2020 - 00:00
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
23/07 TK1: De eerste 24 uur Tienerkamp 2023

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!