tienerkamp1 | woensdag 28-07-2021

De dinsdag en woensdag van Tienerkamp

Goedenavond!
 
De dinsdag en woensdag zitten er op. Er is geen ontkomen meer aan, we naderen toch het eind van de week. Gelukkig is er nog wel een hoop om u over te vertellen!
 
Al om 12:00 uur 's nachts van maandag op dinsdag werd er gezongen voor Sophie die jarig is. En 's ochtends bleek ook nog haar bed versierd en kreeg ze een cadeau en een liedje van het hele kamp. 
Daarna hadden we niet zoals gebruikelijk een programma in de grote groep maar workshops. Daarin mochten de tieners zelf kiezen waar ze het over willen hebben. Vijf leiding gaf een workshop over verschillende manieren om te connecten met God.
Zo werd er een Bijbelverhaal nagespeeld, een gebedswandeling gedaan, brief geschreven aan God, Bible Journaling en een Bijbelstudie. Voor elk wat wils! Het is vaak fijn voor tieners om zo op deze manier bezig te gaan met iets waar ze zelf ook enthousiast over zijn.
 
's Middags was het tijd voor de Dirty Games. Een hele belevenis... Levendschilderen, yoghurtrugby en sokworstelen. Allemaal sporten die zo raar en vies zijn als dat ze ook klinken. Met het spel konden de deelnemers geld ophalen voor het goede doel dat is gehaald. En dat is gelukt! Doordat iedereen zo goed meedeed kunnen we 13 extra kinderen een schoolplek bieden! 
 
Gisteravond aten we pannenkoeken. Het was namelijk één van de twee dagen waarop we geen vlees aten als kamp. Omdat we ook op deze manier bewust willen omgaan met de schepping. Dat betekent niet dat er minder werd gegeten. In totaal is er 50 meter aan pannenkoeken gebakken. En ze waren allemaal op...
 
Daarna deden we een flink chaotisch spel en gingen de tieners heerlijk slapen...
 
Vandaag hebben we een Man/Vrouwdag gehad. Een dag waarop de mannen met elkaar het bos in gingen en aan de hand van het verhaal van Gideon nadachten over verschillende thema's en hoe je om kan gaan met dingen die je tegenhouden in het leven. Aan het eind mochten we dat symbolisch doorhakken met bijl en houtblok. De vrouwen spraken over identiteit, konden al hun vragen aan de leiding stellen en maakten ondermeer een collage. 
 
Maar in de vroege ochtend hadden vier mannen al iets liefs gedaan voor alle vrouwen. In de vroege morgen waren ze opgestaan om een heerlijk ontbijtje met gebakken ei voor alle vrouwen klaar te maken. Nu is het wachten op wat de dames gaan terugdoen voor de heren. Wij zijn benieuwd.
 
Na een heerlijke Barbecue, die precies na de regen kon beginnen zijn we nu bezig met een groot Jongens tegen de Meidenspel. Én dat zorgt altijd voor competitie.
 
Morgen hoort u wat de uitslag is, voor nu een fijne avond vanaf de Boomstronk!
 

Meer fotos