brugkamp2 | zaterdag 31-07-2021

Brugkamp 2 - Zaterdag

Na uren en uren regen die met bakken uit de hemel kwam, brak zodra de eerste tieners het terrein op kwamen lopen de hemel open. Met een zonnetje werd iedereen verwelkomd in ons prachtige Onvergetelijke Oranje Olympisch dorp. In de mooiste oranje kloffies (soms de tieners, soms de hele familie, soms alleen jullie, de ouders met beschamende tieners), dromden ze langzaam de Otterloose bossen binnen. Met dramatische André Hazes en Marco Borsato liedjes werden jullie uitgezwaaid, en konden wij ein-de-lijk van start. Oude vriendschappen van vorig jaar werden onder veel geknuffel weer hervat, vage bekenden van kinderkamp vonden uit waar ze elkaar van kenden, en mensen die voor het eerst meegingen vonden binnen no-time anderen die ook niemand kenden. De keuken had gelijk een heerlijke maaltijd voor ons klaarstaan: broodje hamburger, wat er bij iedereen vlot inging (soms nog een tweede, en zelfs een derde keer?). 

Met zo'n Olympische Spelen de hele week, was het natuurlijk hoog tijd om te openen met het dragen van de vlaggen, waarna de spellen konden beginnen. Met goede kennismakingsspellen kent iedereen hopelijk al iets meer namen dan aan het begin. We eindigden de dag, zoals elke dag, met 'De dagsluiting'. Hier zingen we een aantal liedjes, kijken we naar een vlog van één van de leiding en luisteren we naar de welbekende 'Heilige Herrie'. En 'normaal' liedje waar je stiekem een christelijke boodschap uit kunt filteren.

En dan zijn we nu al weer aan het einde van deze korte, maar nu al spetterende dag. De stemming zit er goed in, het gekeet en gegiechel hier bij de meiden zal nog wel even duren (pech als je de eerste avond op wacht staat zoals ik). Alvast welterusten, ik hoop dat jullie je kind nog niet te erg missen (zij jullie in ieder geval nog niet). En dan nog mijn laatste tip voor het thuisfront: er kan de hele week post gestuurd worden! Stuur gewoon een kaartje naar Weversteeg 12, dan komt hij bij het goede adres terecht! We hanteren hier de regel: 3x een kaartje op dezelfde dag is zingen, dus doe met deze info wat u wilt ;)

Hartelijke groetjes, namens het hele BK2 leidersteam, van Juliette (Italië), jullie blogster