brugkamp2 | donderdag 05-08-2021

Brugkamp 2 - Woensdag

Wij zijn ook de beroerdste niet, dus na een nachtspel mogen de tieners heerlijk uitslapen (zit misschien ook een stukje eigenbelang in ;) Vanaf 10:00 uur stond er een heerlijk ontbijtbuffet klaar; met afbakbroodjes, gekookte eieren, fruit, yoghurtjes. Ze keken hun ogen uit en hadden het ontbijt van hun leven. Daarna werd er een kort spel gespeeld waar weinig leiding bij aanwezig was, omdat zij bezig waren met verschillende voorbereidingen. Zo stonden er vanmiddag namelijk de Dirty Games op de planning, waar veel voor klaargezet moest worden, én hadden we 's avonds een praise-avond inclusief gebedswandeling. 

De Dirty Games waren wederom fenomenaal. Niemand bleef gespaard; er is flink gekledderd met modder, verf, bloem en water. Onze excuses voor de kids die geen oude schoenen meehadden (tipje voor volgend jaar kamp). Gelukkig sprongen ze daarna allemaal onder de douche, en is (het meeste) er alweer afgewassen. Een enkele blonde tiener heeft nog een blauwe gloed door het haar, oeps. 

Tijdens de groepjestijd lazen we het verhaal van Esther en hadden we het over moed. Hoe zij in haar eentje naar de koning stapte, wat haar dood had kunnen betekenen, maar zo haar hele volk redde. Er ontstonden prachtige gesprekken over angsten, onzekerheden en moedige Esther-momentjes in jouw leven. We hadden nog lang door kunnen kletsen, maar er stond alweer een warm maaltje voor ons klaar. Volledig in het Indonesië-tintje van de dag aten we een heerlijke nasi. 

Na de letterlijke voeding, was het deze avond ook tijd voor de geestelijke voeding. We keken een mooi filmpje met de tieners (Falling Plates), waar het evangelie op een aansprekende manier verteld wordt. Tijdens een mooi moment van aanbidding, mochten er steeds groepjes van drie starten aan een gebedswandeling door het bos. Bij verschillende posten konden ze hun dankpunten en zorgen opschrijven, wat ze konden delen met hun groepje als ze dat wilden en samen konden bidden. Ook stond er een kruis, waar ze mensen op konden schrijven die ze bij Jezus wilden brengen. Het was een mooie avond, waar God duidelijk aanwezig was en veel tieners voor zich wilden laten bidden!