28/07 TK1 donderdag: Vluchtelingen helpen geeft voldoening

Vandaag zijn we naar Harskamp gefietst. Daar is een opvangkamp met Oekraïense vluchtelingen. De tieners hebben zelf spellen bedacht die we daar speelden met kinderen uit de opvang: voetbal, touwtrekken en nog meer.

Enkele tieners zijn op het terrein geweest om de mensen uit te nodigen. De kinderen spreken redelijk Nederlands. Hun ouders kunnen een beetje Engels. Het was voor de tieners erg indrukwekkend: "Ze slapen in oude barakken en hebben daar helemaal niks.", zei een tiener. Het gaf haar en andere tieners voeldoening om iets te doen voor deze kinderen. Er waren ook Syrische vluchtelingen die opnieuw moesten vluchten nu ze in Oekraïne opnieuw in een oorlog terrecht waren gekomen. Wat een zegen dat we een Arabisch sprekende tiener mee hebben!

Ondertussen worden er allerlei ideeën ontsproten en voor de komende bonte avond stukjes geoefend. Er is vernomen dat Sinterklaas bij 'de Boomstronk' gaat aankomen.
 

28 jul 2022 - 00:00

Meer fotos

, ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!