31/07 TK2: welkom & eerste echte dag!

Vandaag was dan de eerste echte kampdag! Gisteren hebben we na de aankomst met elkaar een broodje knakworst gegeten. Na de brandoefening begonnen we met een aantal introductiespellen om elkaar wat beter te leren kennen. In de avond hebben we levend stratego gedaan. De dag sloten we af met een hoofdstuk uit het boek Narnia, en daarna was het alweer tijd om onder de dekens te kruipen. Het bleef nog even onrustig maar de meesten hebben een goede nacht gemaakt.

Vanochtend stond iedereen op, een aantal fris en fruitig, maar de meesten vooral met kleine oogjes. Na de stille tijd was het tijd voor de ochtendgymnastiek onder leiding van groepsleiding Emiel. Emiel was van plan de tieners helemaal af te matten met zijn militaire training, maar gelukkig voor de tieners was het al gauw tijd om te ontbijten. Het ontbijt kon buiten plaatsvinden, maar niet veel later begon het te regenen. Voor het kamp wat minder leuk, maar voor het geplande kampvuur van morgen heel welkom (hopelijk mag dit doorgaan vanwege de droogte de afgelopen tijd).

Ons kampthema is #nofilter. Vandaag stond het geestelijk programma in het teken van #myreflection. We hebben nagedacht over ons zelfbeeld. Hoe kijk je naar jezelf, hoe veel aandacht besteed je aan je uiterlijk en in welke mate ben je bezig met je innerlijk (je hartsgesteldheid)?

Vanmiddag gingen de tieners geocachen, waarbij ze aan de hand van gps-coördinaten op de fiets verschillende posten moesten vinden. Bij de posten konden ze met opdrachten punten verdienen. Helaas werkten de gps-apparaten niet zo goed waardoor iedereen voor de eerste post naar Amersfoort werd geleid. Sommige groepjes hadden het gelukkig snel door. Andere groepjes kwamen er pas na een paar kilometer achter :(. De laatste paar groepjes kregen ook nog eens een grote regenbui over zich heen en kwamen als verzopen katjes aan op de Boomstronk. Na een warme douche stond gelukkig de patat met appelmoes, wortelen, doperwten en vissticks al klaar. Gemaakt door ons fantastische keukenteam *applaus*. Met nog een tweede en derde ronde van de avondmaaltijd én nog een heerlijk toetje toe (vlaflip) waren de buiken weer zo goed als gevuld.

Na de maaltijd speelden we het spel 'Tiny towns', een soort combinatie tussen 'Colonisten van Catan' en 'Tetris'. Door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren, konden de tieners bouwstoffen verzamelen om hun eigen stad te bouwen. Hoewel het nog steeds miezerde, klaagde niemand erover. Na dit spel sloten we de avond af met een spelletjesavond. Onder andere klassiekers als 'Weerwolven' en '30 seconds' werden weer uit de kast gehaald en zorgden voor een avond vol plezier. Net als gister sloten we de avond af met een hoofdstuk uit het boek Narnia. Tijdens dit schrijven is iedereen zich aan het klaarmaken om naar bed te gaan. Hopelijk zorgen de inspanningen en indrukken van vandaag voor een goede nachtrust. Morgen gaan we onder andere naar Ede, dus weer een leuke dag voor de boeg! Slaap lekker!

31 jul 2022 - 00:00

Meer fotos

, , , 2022:07:31 10:54:08, 2022:07:31 10:46:16

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!