brugkamp2 | zondag 31-07-2022

Brugkamp 2 | Zaterdag & Zondag

EERSTE 24 UUR

Dames en heren, jongens en meisjes: graag richt ik me tot u voor de allereerste keer. Omdat we ons ‘Into the Wild” begeven, is het internet niet altijd voortreffelijk, plus heb ik mijn handen soms vol aan alle wildebrassen hier. Vandaar daarom hier een blog over de eerste twee dagen.

Nadat alle ouders gewieberd waren, barstte de bom. Een bom van oorverdovend gejuich en gezang, want kamp was begonnen! De liedjes “Wij zijn de leden van de hongerleidersclub” en “Onze keuken kookt lekker” konden natuurlijk niet ontbreken. En daar was niets over gelogen, want onze keukenhelden stonden klaar met broodjes hamburger voor iedereen! Een heerlijke start van de week. Aan tafel leerden we alvast ons groepje kennen, en aan het gekwebbel te horen verliep dat soepeltjes. Na het eten verdiepten we die kennismaking nog wat verder door in je kleine groepje kleine kennismakingsspelletjes te spelen. Vervolgens gingen we een stap groter, en werd het tijd om de rest van de groep te ontmoeten. Met een levensgrote “Kennismakingsbingo” renden iedereen als een malle door elkaar, op zoek naar namen om in te vullen op hun kaart. Uitgeteld plofte iedereen aan het einde neer in de zaal voor de dagsluiting. Iets wat we elke dag doen om rustig naar bed te gaan: we zingen een aantal liederen en luisteren naar de Brugkamp welbekende “Heilige Herrie”. Een ‘normaal’ lied van de radio, waar je een christelijke boodschap in kan ontdekken. Onder luid protest vertrokken ze daarna richting bed, en was het einde van de eerste dag alweer in zicht.

Maar gelukkig was de Zondag snel daar! Helaas iets minder zonnig en iets natter dan de dag ervoor, maar de temperatuur blijft gelukkig aangenaam. Dus er wordt nog steeds fanatiek gevolleybald, ge-jeu-de-bouled, geklommen in bomen, gedanst en gerouwdouwd in het zand. Enkel tussen de programma onderdelen door natuurlijk, want ook vandaag stond er weer iets moois op de kids te wachten. Op deze mooie zondagochtend startten we met een Praisedienst, waar we onder leiding van Leider Maurin, onze worshipleader met gitaar, weer een aantal heerlijke nummers gezongen hebben. Ook deelde hij een persoonlijk verhaal over ‘het plan van God’. Na de dienst konden we daar tijdens de eerste ‘groepjestijd’ over doorpraten. Het onwennige was als sneeuw onder de zon verdwenen, en er werd fanatiek voorgelezen, doorgevraagd en meegedaan met het lezen. Na de lunch ging de groep vervolgens uit elkaar voor de Jongens- & Meidenmiddag.  Daar kan ik natuurlijk niet te veel over uitweiden, maar ik zal  een tipje van de sluier oplichten. Bij het vrouwelijks schoon hadden we het over het uiterlijk vertoon. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er bij de mannen flinke testosteron bommetjes gedropt zijn in het bos, maar ook de serieuze kant in hen naar boven gebracht werd met waardevolle gesprekken. Na een voortreffelijke curry vanuit de keuken (werd bijna door iedereen gewaardeerd), stond er ’s avonds een spannend Levend Cluedo op het programma, waar de groepjes via verschillende personages op zoek gingen naar de dader.

We hopen dat jullie je kinderen niet te veel missen; wij genieten in ieder geval enorm van ze! We zullen zo snel mogelijk weer bij u terugkomen met een nieuwe update, en wat meer beeldmateriaal! Welterusten ;)